Една България на разпродажба… евтино!

  • 18 ноември 2019 16:46

  • 2691
  • 0
Една България на разпродажба… евтино!
© Колаж: Novini.bg

В месеца на Черния петък имаме специални предложения за вас, уважаеми клиенти. Желаете ли да си купите малко България? Не е скъпо!

На едро? На дребно? Цени – народни. 

За пръв път в историята можете да си закупите парче природен парк, дами и господа. Вече имаме доволни клиенти, много хубаво ни се получава! (Айде, няма да казваме, че става дума за певицата Белослава, ще казваме: „едни хора“)

Едни хора са си уредили, ако не сте разбрали, теренче в Природен Парк „Витоша“ да си смени рязко характера и от защитена територия да се превърне в… ами в незащитена, което означава, че там може да се строи, копае, сече или всичко изброено. Ще стане НЕ част от парка просто. 

ВАС разреши връщане на 10 декара от парк „Витоша” на частни лица

Парк „Витоша“ съществува от 1934 г. Никога, повтарям: НИКОГА досега подобно нещо не се е случвало. Не че не е имало желание и мерак… имало е. Дори за въпросните имоти е имало. Само че другите министри досега са си казвали, че може би… знам ли… може би не е много добра идея да режеш от защитената територия, че при това БАШ от Витоша, за да раздаваш на частни лица – ей така – да си имат, да се радват. 

Имало, казват разни еколози-меколози, едно нещо, дето му викали „Закон за защитените територии“. Решението на министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, казват, противоречи на този Закон. „Закон“, мили деца, е нещо, което пречи на лошите чичковци и лелички да си правят каквото си поискат; той е нещо, което важи почти за всички…

Решението, казват, противоречи и на три европейски директиви; също така е прокарано БЕЗ обществени консултации с гражданите и юридическите лица, както изисква Административнопроцесуалният кодекс…

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе издава заповед (преди две години), с която определя територията да отпадне от защитените зони и да позволи на собствениците да си правят каквото там си искат с нея – режат, секат, строят, мажат, цапат, нали…

После разни „лоши“ природозащитници, дето всички са свикнали да ги мразят (щото са лесни за мразене – нямат здрав гръб и не ти пращат мутри, а и смешници некви – грижат се за природата, вместо да са яки и да не им пука!), започнаха да протестират срещу „продажбата на парче“ и Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе си оттегли заповедта. Само че…

… само че търгашеският номер пак е на дневен ред, защото съдът не признава оттеглянето на заповедта. Гейм-сет-ма… е, на ръба сме да стане и „мач“, ако не бъде отменено от Върховния административен съд. 

Инициативата „Зелени закони“ на Сдружение за изследователски практики внесе преди няколко дни жалба срещу отнемането на 10 декара от територията на Природен парк „Витоша“, заради всички онези неща, които изброихме.

Какво ще се случи оттук насетне… 

Интересен факт е, че Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе не за първи път опъва нервите на колегите си от Министерски съвет и сътворява учебникарски пример по пиар… сеща те се – от онези „не-прави-така“ примерите за начинаещи и студенти. Преди две години, горе-долу по същото време, смени позицията си относно лъвчетата – помните ли ги?—Терез и Масуд, които бяха на ръба на оцеляването, Димов разреши да бъдат спасени и изпратени в перфектния център за възстановяване в Холандия Felida, а после да поемат и към резервата в Африка, но после частни интереси на разни корпулентни бизнесмени се намесиха и той смени курса – някак си се спря пътуването на лъвчетата. После се наложи да се правят нови и нови протести, та накрая заминаха. Днес, ако се чудите, са в отлично здраве и за тях се грижат по най-добрия начин и живеят в свобода.

Търсят гаджета на Терез и Масуд

Ако бяха останали тук, можеше и да не са живи. Интересното в цялата тази последователност на събитията е, че тогава премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г лично се беше заел със случая и още преди Коледните празници даде зелена светлина за спасяването на Терез и Масуд. След празниците обаче решението му беше пренебрегнато и „Дондуков 1“ пак някак си се оказа върнат обратно в калта, от която уж бяха излезли. И всичко започна отначало.  

Димов е ЕКОминистър, който твърдеше, че климатичните промени били измама… 

Ето какво преди около година написа Дойче веле: „Глобалното затопляне е бизнес със страха", „Нивото на океаните няма да се повиши заради топенето на ледниците", „Температурите днес са толкова високи, колкото и преди сто години" - тези изявления не са част от фалшивите новини на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Това са цитати на един човек, който в момента оглавява политиката на ЕС по опазване на околната среда и климата: Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, министър на околната среда и водите, който в рамките на българското европредседателство през следващите шест месеца ще ръководи Съвета на екоминистрите в ЕС", пише авторът на статията Бернхард Пьотер и добавя: "Според Димов, екологията е излишна, а научните констатации за климатичните промени са измама".

Предполагам, че вече сте си сглобили картинката и новината за рязането от Природен Парк „Витоша“ съвсем не ви се вижда така изключително странно… Даже се чудите как сме се спрели само с това, а? 

Видяхте все неща, които скоро ще се изучават от студентите по ПР – „не правете така“ и „молете се да не работите за такива“. Човек би казал, че на някои им е хоби да се вкарват в имиджови кризи, само и само да видят как ще успеят тоя път да се спасят. Ей така – за спорта. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
2691 0

Водещи новини