Търсят гаджета на Терез и Масуд

  • 18 септември 2019 14:27

  • 1069
  • 5
Търсят гаджета на Терез и Масуд
© Facebook/FELIDA Big Cat Centre

Терез и Масуд пораснаха и им дойде времето за любов! Лъвчетата отпразнуваха втория си рожден ден в спасителния център в Холандия. Креативните им гледачи им спретнаха парти за празника, за да зарадват косматковците. Разбира се, акцентът беше похапване на вкусна за тях храна и поставянето на аксесоари в клетката, с които да си играят.

"Можете ли да повярвате, че Терез и Масуд са на 2 годинки? Ние продължаваме да им казваме нашите малки лъвчета, но, уау - те вече са много големи", развълнувано споделиха от центъра за големи котки "Фелида".

Постепенно двата лъва навлизат в полова зрелост и нараства необходимостта от намирането им на гаджета. Двамата братя са много активни и е необходимо занимание, с което да изразходват енергията си - и какво по-подходящо от това от флирт със себеподобни? Засега не е ясно откъде ще се намерят гаджета за българските лъвове в Холандия, но по въпроса се работи активно, пише в. "България днес".

Лъвовете се размножават в края на сухия сезон. Чифтосването продължава няколко дни, като двойката може да се съвкупява до 40 пъти на ден. Лъвицата може да прави секс с повече от един мъжки, а този вид хищници се възпроизвеждат много добре в плен.

Наскоро Терез и Масуд преживяват и друга значима промяна - живеят в съседна клетка с лъва Иван-Асен (той също беше преместен от България в Холандия).

"Когато преместихме Иван-Асен в друго заграждение, той не беше твърде ентусиазиран от новите условия. Масуд и Терез го предизвикваха и той се дразнеше от тях. Но това се промени! От няколко седмици те не само го приеха, но и наистина започнаха да се харесват. Сега често виждаме тримата да са близо до загражденията. Рев, игра, търкаляне, триене на главата - удоволствие е да ги гледате", разказаха от спасителния център за големи котки.

Актуални снимки на лъвчетата показват, че те са качили още килограми и вече изглеждат като истински страшилища. Оформят им се гриви, а зъбите им застрашително са пораснали. В спасителния център в европейската държава българските лъвове живеят в условия, които максимално се доближават до естествената им среда.

Преди време Терез и Масуд разчувстваха с тежката си история. Часове след раждането си те бяха отхвърлени от майка си и изпотъпкани пред погледите на десетки посетители. Лъвчетата живееха в ужасни условия в незаконния зоопарк в Разград, а след това имаше идея да бъдат преместени в зоокъта в Пазарджик. След намесата на природозащитни организации и дори протести в центъра на столицата животните бяха изпратени в Холандия.

Последвайте канала на

Novini.bg
1069 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Недей да ми вземаш от здравето и други неща...

2019.11.09 | 01:26

5

Лъвиците и лъвовете са истинските символни животни на Българското, а змиите са други..., а мечките и мечоците са още по други и много е важно да се "ослушват", защото от доста време има хора, които се правят на мечки, заради "град Варна", който има излаз, на Черно море, което е общо с други няколко територии !

какво са ви сторили,

2019.09.18 | 17:35

4

че им мислите злото на лъвчетата?!

2019.09.18 | 16:11

3

А за Нинова, Иван Асен ли оставихте?

55

2019.09.18 | 15:51

2

Ха,ха,те са двама,може и Елена Йончева!

2019.09.18 | 15:49

1

Мая Манолова ще им пасне!

Добави коментар

Водещи новини