Областният управител на Кърджали пи кафе с кметовете на общини

  • 15 ноември 2019 15:41

  • 211
  • 0
Областният управител на Кърджали пи кафе с кметовете на общини
© Pixabay

Кафето на диалога изпиха областният управител Никола Чанев и кметовете на седемте общини в Кърджалийско, съобщиха от пресцентъра на държавната администрация.

Поканата е била на Чанев, а идеята - да бъде заздравено партньорството между държавата и местната власт, както и да бъдат обсъдени основните приоритети в началото на новия 4-годишен управленски кметски мандат.

"Готов съм да подкрепя всяко разумно действие, проект и инициатива, които са градивни и полезни за хората от региона", е изтъкнал по време на срещата областният управител.

Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

"Няма как да изпълним програмите си без подкрепата на държавата и правителството. Очакванията на гражданите също са за реален и ефективен диалог между институциите.", е казал на свой ред кметът на Кърджали Хасан Азис.

От името на колегите си, градоначалникът е призовал към повече прагматизъм и съгласуване между централна и местна власт, по всички важни за решаване за региона въпроси. На първо място присъстващите са изтъкнали проекта за Околовръстния път на Кърджали. За ускоряването му, те са поискали предприемането на съвместни действия и подкрепа на най-високо ниво. Обектът е с национално значение и по него предстои да бъдат отчуждени около 300 недвижими имота, с над 3000 собственици.

Поставени са били и други важни теми, посочват от пресцентъра на областната администрация. От там допълват, че Чанев е предложил срещите с кметовете да бъдат регулярни - по веднъж на всяко тримесечие.
 

Последвайте канала на

БТА
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини