Чакат докладът за АЕЦ "Белене" до 2 седмици

  • 23 март 2012 18:38

  • 1732
  • 2
Чакат докладът за АЕЦ "Белене" до 2 седмици
©

До 1-2 седмици България ще получи доклада на консултанта за АЕЦ "Белене", заяви министърът на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

"Вчера се срещнах с HSBC, за да се уверя, че скоро ще получим окончателния вариант на пазарното проучване и икономическия анализ. Когато го имаме, ще сложим всичко на масата, ще има открита дискусия в парламента и обществото, но това ще отнеме време. Затова ще ни бъде необходимо удължаване на срока на допълнителното споразумение, защото всичко това не може да стане до 31 март", заяви Добрев.

Той допълни, че след получаване на окончателния доклад от HSBC ще бъде начертан план кога ще бъдат обсъждани останалите стъпки около проекта.

Малко по-рано шефът на "Росатом" Сергей Кириенко обяви, че британската банка от есента не е искала данни от руската компания и вероятно окончателният им доклад вече е готов, предаде РИА Новости.

Относно удължаването на преговорите след 31 март Кириенко заяви, че това е възможно. Удължаването обаче трябва да стане на базата на взаимно изпълнение на условията, ясни причини, нови срокове и ясни гаранции за изпълнение на тези ангажименти. Кириенко заяви, че не е получавал официално искане за удължаване на споразумението.

Последвайте канала на

1732 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Martin Dobrev

2012.03.24 | 18:35

2
Япония не може да се справи с малка авария а нашите дето ще подменят ВСИЧКИ части с по-евтини китайски ментета и шепа селски тарикати ще станат милионери за сметка на сигурността на цяла България. Между другото ако ще се строи Белене ще се вдигне веднага цената на тока.защото готови пари за строежа и няма.
344

2012.03.23 | 20:52

1
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ЕКИП НА ЛЮБИМИЯТ СИ ТИМ 2012/2013 !!

Добави коментар

Водещи новини