Стефан Гамизов: Трайчо Трайков подкрепяше АЕЦ "Белене"

  • 20 март 2012 07:56

  • 3105
  • 4
Стефан Гамизов: Трайчо Трайков подкрепяше АЕЦ "Белене"
©

Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко подкрепя продължаването на проекта за АЕЦ „Белене“. Това заяви пред БТВ експертът Стефан Гамизов. Според него икономическият министър в оставка е манипулирал премиера с фразата да се прехвърли построения за АЕЦ „Белене“ реактор в Козлодуй.

За 60-те години този реактор ще доведе до загуби от 5-6 млрд.лв., твърди Гамизов. Руските централи губят по 8% от ефективността на турбините в ТЕЦ, а в ядрените централи загубите са още по-големи. Въпреки това Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко не разгради нищо в енергетиката от това, което завари, недоволства Гамизов.

Прокуратурата обаче няма пари да проведе необходимите експертизи за евентуалните престъпления в АЕЦ „Козлодуй“, дори няма експерти, които да докажа извършено престъпление. Стефан Гамизов разкри за схема свързана с модернизацията на атомната централа. Модернизацията на пети и шести блок в АЕЦ „Козлодуй“ в началото е модернизирана от "Уестингхаус". Преди 6 м фирма, която се грижи за руските интереси в България отново поема модернизацията, разкри Гамизов.

При обществена поръчка за 8 млн.лв, независимо от протестите на енергийния холдинг сумата беше увеличена на 32 млн.лв. Гамизов сподели, че представителят на Енеркон, която е американска фирма, занимаваща се с ядрени централи в САЩ, Енеркон е казал, че в АЕЦ „Козлодуй“ са го посъветвали, да не подава оферта, защото руско-френски консорциум ще спечели проекта за модернизация.

Казах на Бойко Борисов и Делян Добрев да не стоят като заложници на хората, които създадоха проекта АЕЦ „Белене“ - няма нищо лошо в това да се забравят 1 млрд. лв., за сметка на това да оставим нещо, което може да бъде още по-престъпно и по-скъпо, заяви Гамизов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3105 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.03.21 | 08:38

4
Тоя дебил Гъмизов кой го кани да ръси глупости по медиите ? Всички знаят, че е психопад и лъже, като циганин !
xxx

2012.03.21 | 08:38

3
Аз не знам на този кретен кой още му се връзва. Но явно в момента всички са станали отлични ученици на Гьобелс. Дано ги сполети и съдбата му. Само за уточнение, ЗА АЕЦ Белене се предвиждат турбини на германската Сименс и оборудване на френската Арева. А за незнаещите, американците са изостанали тотално в ядрената енергетика, защото от 1976 година беше забранено да се строят ядрени реактори. И още нещо. Уестинхаус е собственост на Тошиба.
VIP

2012.03.20 | 20:31

2
Вземете своята част от парите, които мултимилиардните компании като Гугъл и Фейсбук печелят само за това, че ползвате страниците им. На 9-ти април стартира нова страница, която съчетава търсачка и социална мрежа. Всички които се регистрират до 9 април 2012 ще получават 50% от приходите до живот! Всеки месец, като заплата! Регистрацията е напълно безплатна и проста - име и имейл и става с покана. Колкото повече хора поканите, толкова повече пари ще спечелите! Но това не е пирамида, защото хората, които ще получат дивидент, трябва да са регистрирани до 9 април! След това тази опция отпада! Това е бонус само към първите, за доверието! Те възприемат първите си клиенти като основни акционери, които ще бъдат наградени с месечен дивидент! Kомпанията е сериозна американска и е вложила милиони в проекта си, а очакванията са за милиони, дори милиарди долари от реклама! Част от тях са за Вас! Шансът е наистина уникален! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0
НАБЛЮДАТЕЛ

2012.03.20 | 19:31

1
Как тази държава отхрани толкоз" родолюбец"толкоз лобист.Как всички забравиха,че Ботев и Левски не са имена на футболни отбори,и че хиляди са дали кръвта си за тази земя.Гамизовци и Трайчовци раздават на парче и всеки тръби,че работи в "ползу роду".Време е да се събудим.

Добави коментар

Водещи новини