Разработват проект за толерантността

  • 11 ноември 2019 14:40

  • 207
  • 3
Разработват проект за толерантността
© МВнР

Държавният културен институт (ДКИ) към министъра на външните работи и Националният дарителски фонд (НДФ) „13 века България“ ще си партнират по организацията на инициативи в областта на културата. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Директорът на ДКИ Снежана Йовева и изпълнителният директор на Фонда Слава Иванова подписаха договор за сътрудничество между двете институции в зала „Проф. Васил Геров“ на НДФ. Друго направление в общата работа на двете институции ще бъдат проекти, които сближават и популяризират културно-историческото наследство в европейски и регионален обхват.

Изложбата "Съкровищата на Земята" гостува в "Сарафската къща" в Самоков

Първият проект, по който двете институции ще работят заедно, е четвъртото издание на Международния младежки фестивал „Река на толерантността“, което НДФ ще организира през 2020 г. в Самоков. За участие във фестивала Фондът ще покани отново изявени художници и млади таланти от балканските държави, които чрез изкуството си да покажат как междукултурния диалог създава една обща визия за обединяващи ценности.

От своя страна Държавният културен институт като партньор ще подкрепи популяризирането на резултатите от проекта, чрез възможността създадените по време на фестивала творби да бъдат експонирани в галерия „Мисията“. Обща цел ще бъде и тяхното представяне в централата на ЮНЕСКО в Париж.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
207 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
бивш полковник

2019.11.11 | 15:11

3

междукултурния диалог създава една обща визия за обединяващи ценности. СЪЗДАВА ИДИЛ/"ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА".

бай Пердах

2019.11.11 | 15:10

2

„Река на толерантността“ Искат да се удавим в тази огромна лъжа.

социопат

2019.11.11 | 15:03

1

За каква толерантност става въпрос? За отнемане на деца,за гей-паради или за еднополовите бракове? Или за приемане на хиляди бежанци? За кое? Може би за Грета Кукумберг!

Добави коментар

Водещи новини