Природозащитници протестират в клетка до НС

Природозащитници протестират в клетка до парламента с искане за забрана на фермите за кожи, предаде репортер на Novini.bg. 

Започвайки от днес, десетки ще се ротират на смени в клетката денонощно за седмица. Акцията се организира от сдружение КАЖИ ("Кампании и активизъм за животните в индустрията") и Гражданската инициатива за забрана добива на ценни кожи.

"Инициативата цели да забрани добива на ценни кожи. Във фермите за кожи се отглеждат животни по изключително жесток начин. Много хора смятат, че подобно нещо няма място в съвременно общество. Искаме да представим на народните представители и обществото, че през ноември ще бъдат убити стотици хиляди животни, за да се направят на аксесоари и палта. Месото на тези животни не се използва за нищо, а само се изгаря. Надяваме се, че депутатите ще гласуват забраната за фермите за ценните кожи. В Европа има категорична забрана за подобен вид бизнес, а последствията за околната среда са изключително негативни", разказа организаторът на инициативата Петя Алтимирска.

"Разказваме на минувачи и даваме възможност за солидарност към животните. Хората могат да усетят за малко, какво изпитват животните, които прекарват цял живот в клетки", допълни Алтимирска. 

Тя не би засегнала ферми за зайци, телета, прасета или други животни, отглеждани за храна. Основните животни, за които се отнася, са норки, лисици, чинчили и енотовидни кучета.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет