Протест пред най-голямата ферма за норки у нас

  • 18 октомври 2019 12:19

  • 592
  • 1
Протест пред най-голямата ферма за норки у нас
© Сдружение КАЖИ

Утре от 11 ч. пред фермата за ценни кожи до старозагорското с. Маджерито ще се проведе протест. Там само след месец ще бъдат убити в газови камери и одрани заради кожите им над 100 хил. норки, съобщават от сдружение КАЖИ – организаторите на протеста. Той се организира за трета поредна година. На протеста ще присъстват хора от близките села около фермата.

Ноември е "времето за реколта" във фермите за кожи, когато козината на животните се сгъстява за зимата и носи най-много печалби на собствениците. В България фермите за кожи са две. Освен фермата до с. Маджерито, още около 1000 норки ще бъдат убити през във фермата до ямболското село Чарган.

Протестът ще се състои утре от 11 ч. пред входа на фермата за норки (стопанския двор) между разклона за с. Маджерито (Стара Загора) и  Автомагистрала “Тракия”.

На 13-ти септември група народни представители внесоха законопроект за забрана на фермите за кожи у нас. Той бе приет на първо четене от първата от две парламентарни комисии на 3-ти октомври. Дата за разглеждането във водещата комисия по земеделието и храните все още не е насрочена.

Последвайте канала на

Novini.bg
592 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чобан ефенди

2019.10.20 | 15:05

1

Кожодери мръсни.

Добави коментар

Водещи новини