Румен Радев: Бизнесът трябва да поеме водещата роля за преодоляване на социалната криза

  • 05 ноември 2019 10:11

  • 328
  • 0
Румен Радев: Бизнесът трябва да поеме водещата роля за преодоляване на социалната криза
© Президентство

Бизнесът трябва да поеме водещата роля за излизане от социалната криза, призова президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемонията, на която бяха отличени финалистите от конкурса ''Мениджър на годината – 2019''. Държавният глава обяви победителя от 12-ото издание на надпреварата за успешни бизнес ръководители, организирано от списание ''Мениджър''. Президентът връчи кристалната статуетка на Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на УС на 3ЕАД "Булстрад живот Виена иншурънс груп".

По думите на държавния глава развитието на човешкия фактор е от ключово значение за четвъртата индустриална революция и България се нуждае от икономическа среда с високи стандарти и постижения и от пример, с който все повече хора и институции се съобразяват. Президентът открои приноса на компаниите, които инвестират в капитала на българската нация и създават възможности и перспективи за младите хора. 

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на напомни, че страната ни е с ограничени природни, човешки, финансови и икономически ресурси, но в същото време с огромни демографски и социални проблеми. Като най-ефективен начин за тяхното решаване държавният глава посочи развитието на силна икономика и високи, устойчиви и догонващи темпове на растеж в сравнение с другите държави в ЕС.

,,Необходимо е в максимална степен да се оползотворяват човешките и материални ресурси, да се развиват високи технологии, производство с висока добавена стойност, високо качество на продуктите и услугите, иновативност и конкурентоспособност'', посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите му постигането на тези амбициозни цели изисква личности, които знаят как в една динамична среда да ръководят сложни процеси, бързо да превръщат информацията в знание, а знанието в мъдрост и да гледат към бъдещето.

Церемонията по награждаването се състоя в понеделник вечерта на сцената на Софийската опера и балет. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на беше придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Последвайте канала на

Novini.bg
328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини