Дядото на починалото 9-годишно в Кардам разказа за последните моменти на детето

  • 30 октомври 2019 08:15

  • 30206
  • 3
© Pixabay

Двете сестри на починалото 9-годишно дете в село Кардам са стабилизирани.

"Бабата и дядото работеха с пот на челото, за да осигурят всичко на децата. Деляха си от залъка, за да имат децата", заяви пред Нова телевизия кметът на Кардам Георги Николов.

"Почакахме лекар, биха им инжекции. Децата бяха добре. Събота вечерта се събудих през нощта и децата с две кофички повръщаха. Всичко се разви до неделя по обед. Всички ядохме от една и съща храна. Внучето ми не е боледувало от нищо. Събота децата бяха добре, играеха си, в неделя вече положението беше тежко", разкри Живко Иванов, дядото на починалото дете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Обвинявам се, че не повиках лекар по-бързо в неделя", каза още той.

Съседка разказа, че е възмутена от пренебрежението на лекаря от Спешна помощ. “Лекарят е видял три повръщащи деца, а не ги е хоспитализирал. Ако три деца са болни това трябва да даде сигнал за спешност”, заяви тя.

“Нормалната човешка реакция не е, че живеят в нищета. Такава беше позицията на доктора. Тези деца бяха хранени и гледани”, допълни друга съседка на семейството.

"Магазинът, от който е купена храната, е бил запечатан. Децата са били изведени от дома си и ще бъдат прегледани от специалисти", каза кметът на Кардам Георги Николов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
30206 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
доктор октор

2019.10.30 | 09:17

3

Много сте "умни", за да преценявате критериите за спешност. Първо учете за доктори, тогава плюйте, щото пак до тях ще опрете. Може да извадиш маймуната от гората, но гората от маймуната не може.

2019.10.30 | 09:08

2

Да проверят , дали не са си играли с живак от някой счупен термометър . Щом всички са яли една храна , а на повечето нищо им няма , значи не е в храната причината .

ПРОМЕНИ на Живот и Смърт

2019.10.30 | 09:04

1

Очевидно децата са пренебрегнати защото са бедни. Едва ли така щяха да реагират в Бояна. Масова практика на магазинчетата е да продават стоки с изтекъл срок на годност. Ако забележи купувача му се извиняват и връщат парите, но никой не гледа ситните букви. Трябва да има нов стандарт. ДАТАТА ДА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА И ЧЕТЛИВА И ДА НЕ Е С РАЗНИ КОДОВЕ. СИТНИЯТ ТЕКСТ В ХРАНИТЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ.

Добави коментар

Водещи новини