Изнесен пункт за раздаване на компост ще бъде разкрит днес

Изнесен пункт за раздаване на компост ще бъде разкрит днес, от 10.00 до 13.00 ч., на паркинга пред Националния стадион "Васил Левски", съобщават от пресцентъра на Столичната община /СО/.

СО и Столичното предприятие за третиране на отпадъци организират за поредна година кампания за безплатно раздаване на компост. Всеки, който представи квитанция за платена такса за битови отпадъци за 2018 г. и 2019 г., може да получи по 10 кг компост безплатно срещу всяка бележка.

Компостът се произвежда от преработката на зелени биоотпадъци в Инсталацията за биологично третиране "Хан Богров". Той е естествен обогатител на почвата, който задържа влагата и помага по-лесното и бързо усвояване на хранителните вещества от растенията, посочват от общината.

Близо 16 тона е раздаденият компост на гражданите от началото на годината. Пакет от 10 кг висококачествен компост, може да бъде получен и всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 ч., на Инсталацията за биологично третиране "Хан Богров" срещу представяне на квитанцията за платена такса за битови отпадъци за 2018 г. или за 2019 г.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет