Отбелязваме седмицата на "Достъп до добрата храна 2019"

От днес до 24 октомври ще се състои седмицата на "Достъп до добрата храна 2019". Инициативите тази година се провеждат под патронажа на Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, министър на земеделието, храните и горите и с подкрепата на УНИЦЕФ България.

В писмото си за подкрепа министър Танева подчертава :"Инициативата е актуална с оглед съвременните изисквания на потребителите за консумиране на здравословни и безопасни хранителни продукти. Приоритет за министерството е насърчаването на родното производство и предлагането на качествени храни чрез повишаване на търсенето им. Особено важно е да се развиват местните пазари за осигуряване на къси вериги за доставка на свежи български храни.

Оценяваме приноса на проекта "Достъп до добра храна" за развитието на хранителната грамотност на децата и учениците. За нас е много важно да развиваме знанията, нагласите и уменията на подрастващите, свързани с храните, тяхното познание за здравословна храна, как да четат етикетите върху хранителните продукти за устойчиво потребление".

По време на Националната седмица на достъпа до добра храна '2019 ще бъдат организирани различни прояви.
Достъп до добра храна е инициатива на Фондация "Българска месна традиция".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет