Започна цялостна подмяна на уличното осветление в Димитровград

След близо двегодишно забавяне на избор на изпълнител и обжалване на процедурите, в Димитровград вече започна подмяната на осветителните тела по улиците в града с нови, съобщават от кметската управа за БТА.

Целта е подобряване на качеството и повишаване на ефективността на уличното осветление.

От общината уточняват, че съществуващите осветителни тела ще бъдат подменени с нови със светодиоден източник и мощности 55, 40 и 30 вата. Мярката ще обхване освен основните булеварди и второстепените улици. На обновяване подлежат и съществуващите паркови осветители в централната пешеходна част на града и парковите площи с нови осветителни тела с модерен дизайн с 30 ватов светодиоден източник. На мястото на старите шкафове за улично осветление ще бъдат монтирани нови.

Предвидено е ново централно табло за уличното осветление. Въвежда се също така система на централизирано управление за включване и изключване и работа на осветителната уредба в целонощен и полунощен режим. Цялостната подмяна на уличното осветление в града ще бъде извършена до 3 месеца, се уточнява в съобщението. Стойността на проекта е 1 милион лева, а инвестицията ще спестява на общината годишно над 130 000 лева.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет