От АПИ освежават пътната маркировка и поставят липсващи знаци

Подготовката на пътищата за зимния сезон тече с пълна сила. Това обявиха от Агенция пътна инфраструктура. Работи се приоритетно по пътните трасета, а до момента почти половината маркировка е подменена.

,,Тази година сме отделили около 5,5 млн. лв. При възможност ще отделим още. До момента са направени освежаване на около 45% от маркировката по републиканските пътища и есенно косене'', заяви инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Междувременно от ''Института за пътна безопасност'' направиха замерване на маркировката на пътя при Долни Богров.

,,Трябва да е равно на 150, в случая ние имаме стойност 92,5. Светлоотразителността не отговаря на минималните нормативни изисквания'', каза пред Нова телевизия Диана Русинова от Института за пътна безопасност.

Именно дъждовете са предпоставка за попадане на автомобила в аквапланинг.

,,Първото най-важно нещо, което водачите трябва да направят, е да намалят скоростта. Да не скачаме веднага върху педала на спирачките, да не предприемаме навиване на волана, най-доброто решение е да изчакаме автомобила да излезе от аквапланинга'', коментира автомобилният състезател Румен Дунев.

Автоекспертите съветват да не отлагате смяната на летни със зимни гуми за последния момент. За първото полугодие на 2019-а в България при катастрофи са загинали 254 души, а 3000 са били ранени.

Коментари

 1. 2019.10.05 | 09:20

  Абе то маркировката хубаво, ама кога ще си оправят пътищата, защото на нищо не приличат.

 2. 2019.10.04 | 22:48

  ХАХХХАХА, тия да не откриха топлата вода...тука дори имат специални машинки за миене на знаци, колчета по пътя, бордюрчета и т.н. Иначе са много с.отан народ, обаче поне, което го правят, го правят. Веднага. Е, доживях да чуя грандиозната новина, че са решили да слагат маркировка нашите де. Щото на някои места от толкова години няма такава, че реално даже не е и нужна, щото то и път трябва да се сложи, ма тва иде по-скъпо. Пак ли ще е с латекс, или тоя път са решили да ползват истинска боя за пътна маркировка със/без перли?

 3. 2019.10.04 | 20:22

  Нали лесно се краде през АПИ. Знаци маркировка, озеленяване, миене на знаци. Красота.

 4. 2019.10.04 | 20:12

  Силно им препоръчвам и ДА МАХНАТ ИЗЛИШНИТЕ ЗНАЦИ!!!

 5. 2019.10.04 | 19:57

  Започнете да печелите повече пари седмично. Това е ценна работа на непълно работно време foreveryone. Най-добрата част работете от комфорта на къщата си и получавайте заплащане от $ 100 - $ 2k всяка седмица. Започнете днес и вземете първите си пари в края на тази седмица. ------>>>> www.Trade46.Com

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет