Началникът на НСО: Службата ни никога няма да изчезне

  • 02 октомври 2019 19:03

  • 922
  • 8
Началникът на НСО: Службата ни никога няма да изчезне
© Кадър: БНТ

Не мога да коментирам имена, но с всеки политик сме имали трудности. Никога не е било лесно да придвижим политика от едно място на друго, но това е част от нашето напрегнато ежедневие, тъй като нашата работа е високо рискова. Това заяви в студиото на ''Още от деня'' по БНТ новият началник на НСО бригаден генерал Красимир Станчев.

,,Мога категорично да заявя, че в службата работят изключителни професионалисти, които са преминали през всякакви форми на обучение и ситуации'', допълни той.

По думите на бриг. ген. Станчев опитът за покушение срещу Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от преди няколко години е бил емблематичен и поясни, че оттогава са предприети необходимите мерки такива ситуации повече да не се повтарят.

На въпрос дали НСО може да бъде закрита началникът ѝ категорично отхвърли такава възможност.

,,Това е нещо несериозно. Службата има дълголетна история и тя никога няма да изчезне'', увери той.

,,Има личности, които не съм срещнал по коридорите, които не са натоварени с пълен капацитет. Кандидатите за НСО не са чак толкова много. В едни 10% ни е разхода на хората през цялата година и хората, които идват подлежат на един нормален конкурс, но след това следват етапите на обучение'', добави още Станчев.

,,Запознаха ме с катастрофата на Караянчева. Всичко до настъпването на катастрофата е било наред. За случая тече съдебно производство. Причината не е в нас. Г-жа Караянчева беше с травма, това не е малко нещо", сподели новият началник на НСО.

,,Класифицирана информация е колко депутати в парламента охраняваме. Повечето хора, които охраняваме, са били мъже", завърши той.

Последвайте канала на

Novini.bg
922 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Бай Иван

2019.10.03 | 07:48

8

Е как да ви закрият като сте се превърнали в лични бодигардове но на наша издръжка. Ако решат да Ви закриват като нищо ще спретнете едно мини атентатче, за да се окаже че сте незаменими. Впрочем с Доган се видя какви професионалисти сте. Други ви свършиха работата.. Освенизблъсйвате

2019.10.02 | 22:13

7

Тапанар - по Хазарта

Амур

2019.10.02 | 21:38

6

Господина от тази трибуна се изказва, все едно , че той и неговите подчинени са държавата .
Липсва му елементарно човешко отношение към хората , за съжаление . Висш държавен чиновник , храни се от отчисленията на данъкоплатците , а няма уважение към тях .

2019.10.02 | 20:12

3

Някаква разлика между УБО и НСО ??

същата разлика,

2019.10.02 | 21:26

5

като между РПУ /Районно полицейско управление/ и РУП /Районно управление на полицията/, с всичката им смяна на табели, бланки, печати... Нищо, нека РУПат... Предстоят ПУР /полицейско управление районно/ , УПР /управление на полицията районно/, както и много други вариации по темата. жАЛНА НИ МАЙКА...

2019.10.02 | 20:16

4

Изключителни професионалисти -- щзб от некадърници !!!

гост от марс

2019.10.02 | 20:06

2

тоя как позна от първия ПЪТ ,НАПЪЛНО НЕНУЖНИ СТЕ ЗА ЕДНА българия от седем милиона ,единствено се крепите защото депутати и министри са нагазили в многоо далавери,и ги е страххх .всичко е до време .

2019.10.02 | 20:02

1

Много сте сигурни !!

Добави коментар

Водещи новини