Панаир на царевицата организира Историческият музей в Исперих

  • 30 септември 2019 14:54

  • 411
  • 0
Панаир на царевицата организира Историческият музей в Исперих
© Pixabay

Панаир на царевицата ще забавлява малки и големи в Исперих. Празникът се организира от Историческия музей в града като част от Дните на културно-историческото наследство, съобщиха от културната институция.
Началото на проявите ще бъде поставено днес от 17 часа в Етнографската къща с изложба на изработените от децата изделия в творческата работилница "Царевични фантазии".


В сряда, пред сградата на Историческия музей са традиционните царевични игри. Ученици от училищата в общината ще се надпреварват в белене на царевичен кочан, ронене на царевица, царевична щафета и други забавни игри. Най-бързите, смелите и сръчни състезатели ще получат награди.

На четвърти октомври, малчугани от детските градини и ученици от началния курс от исперихските учебни заведения ще имат възможността да участват в конкурса за карнавален костюм, изработен с царевични елементи. Специално жури ще оценява костюмите за оригиналност, изработка и артистичност при представянето.

Кулминацията на Панаира е насроченият за 5 октомври, събота, концерт "Фолклорно надиграване" с участието на любителски танцови състави от града. Събитието ще бъде съпътствано с кулинарна изложба с домашно приготвени царевични ястия. За всички присъстващи ще има и по порция качамак, приготвен от музейните работници.

Последвайте канала на

Novini.bg
411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини