Член на УС на Българския боксов съюз: Разменената самоличност на боксьор е прецедент

Случаят с разменената самоличност на починалия в Албания боксьор е прецедент в световния бокс. Това коментира Венцислав Николов, който е боксов съдия и член на УС на Българския боксов съюз.

По думите на Николов никой от управителния съвет не е знаел за смяната на самоличността. Документите за боксьора, чието истинско име е Борис Станчов, обаче не били подадени лично от него, а от мениджъра му.

„Правим рейтингови срещи, в които лицето се вижда кое е. Той представи завидни качества на ринга и ние въз основа на това му издадохме лиценз. Практиката в професионалния бокс е точно тази – подават се документи, разглеждат се документите и правим рейтингови срещи, за да видим нивото на боксьора дали е подходящо и тогава издаваме документи”, коментира Николов пред БТВ.

Според него две са вероятните хипотези за смяната на самоличността на боксьора. Едната – Борис да е имал здравословен проблем, което би означавало отказ за издаване на лиценз и затова да е скрил истинската си самоличност. Втората – да е имал проблеми със закона, поради което да не може да преминава свободно границите. Всичко това обаче, подчерта Николов, са само хипотези.

Предстои следствените органи да изяснят всички обстоятелства. Николов подчерта, че Българският боксов съюз съдейства на разследващите.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет