Европейският ден на труда ще бъде отбелязан у нас с онлайн трудова борса

Европейският ден на труда ще бъде отбелязан у нас с електронна трудова борса в София, организирана от Агенцията по заетостта.

Тя ще бъде открита от заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

Без да е необходимо присъствието на място, онлайн трудовата борса ще даде възможност на търсещи работа и работодатели от цяла Европа да комуникират напълно безплатно. Провеждането на онлайн трудовата борса е иновативен за България подход, а целта - да се привлече интересът към българските работодатели както от работна сила у нас, така и от българи, живеещи и работещи зад граница, но които имат желание да се завърнат в България, предаде БНР.

Регистрация на платформата вече са направили и работодатели от 15 европейски държави, които търсят българска работна ръка в различни сфери. Те са заявили на платформата свободните позиции като са описали подробно и условията, и заплащането. Търсещите работа пък могат срещу регистрация също в платформата да се запознаят с предложенията, а ако бъдат одобрени ще получат покана за участие в онлайн интервю.

Днес ще е възможна комуникацията да е аудиовизуална в реално време.

Коментари

  1. 2019.09.17 | 08:05

    но след седесарския преврат в България трудът е окачествен като унижение, синята пасмина, отнела насилствено властта от народа, не се труди, а лежи по барове и кypopти, и печели от ку.рса на долара, наеми, дивиденти и наемния труд на бедните, ограбените от костовизма.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет