Фондация дава топъл обяд на стотици хора в неравностойно положение във Велико Търново

Стотици хора в неравностойно положение от Велико Търново получиха топъл обяд, който беше приготвен от доброволци и раздаден от фондация „Генерал Протогеров“, предаде БНР.

Заедно с благотворителната инициатива в музей на открито бяха представени бита, културата и военното дело на предците но.

Хиляда порции топъл обяд раздаде във великотърновския парк „Марно поле“ фондация „Генерал Протогеров“, заяви заместник-председателят на организацията Александър Карачолев: „Има боб, кюфте, има хляб, десерт, минерална вода – всичко необходимо за един добър обяд. Наистина, има много нуждаещи се, но затова сме се приготвили и помагаме“.

„Идеята е превъзходна за мен. Много е мило и хубав жест е това към хората“, споделиха част от получилите топъл обяд, а в съседство на полевата кухня можеше да бъдат видени и докоснати стари оръжия, които предизвикаха интереса на посетителите: „Да видим последните български оръжия какви са били“; „Интересно ми е как се е развила самата технология на оръжията от преди до сега“; „Аз съм историк, винаги съм искал да видя нагледно оръжията, за които съм учил“.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет