Минувачи разбиват главите си в нисък балкон в Пловдив

  • 09 септември 2019 09:30

  • 1124
  • 1
Минувачи разбиват главите си в нисък балкон в Пловдив
© Нова телевизия

Балкон, надвиснал над тротоар на красивата пловдивска улица "Охрид" 4, държи абсурден рекорд по брой на разбити глави. За близо половин век жертвите са стотици, но няма сила, която да поправи нелепата проектантска грешка. От близка болница обмислят предложение за нова клинична пътека.

Георги Симидов се връщал от гости, когато внезапно чул удар от главата на една жена. "Челото ѝ беше хлътнало и потече много кръв. Притискайки тампон към раната, тя стигна до поликлиниката. Много хора казаха, че такъв инцидент е ежедневие", разказва свидетелят. И допълва, че човек може да премине коварната тераса, само ако се наведе навреме.

След инцидента Симидов подава жалба. Редовно преминаващите покрай опасното място пък настояват терасата да бъде премахната.

Ражда се и нова идея за по-безопасен контакт с балкона - да се изгради пункт за раздаване на сигнално жълти каски и светлоотразителен триъгълник за през нощта. 

"Има три варианта за решаване на този проблем - единият е боядисване на терасата в ярък цвят, поставяне на указателна табела за внимание и насочване на пешеходците, за да не се блъснат в терасата", коментира кметът на район "Южен" в Пловдив Борислав Инчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1124 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
43634634

2019.09.09 | 09:56

1

Заплесите да се научат да гледат къде ходят!

Добави коментар

Водещи новини