Жителите на село Владо Тричков искат референдум заради безводието

  • 02 септември 2019 07:57

  • 450
  • 0
Жителите на село Владо Тричков искат референдум заради безводието
© кадър - БТВ

Безводие и в село Владо Тричков, община Своге. В някои от махалите вода не е имало повече от два месеца. Община Своге обеща да има водоноски по график. Местните пък поискаха в ефира на БТВ да се включат към „Софийска вода” и заявиха, че са готови да направят референдум.

Те се оплакаха и че водопроводите са пълни с корени и че си сменят бойлерите на две години заради попадналата в тях тиня след всеки по-силен дъжд. "Това нормално ли е?", питат те и са категорични, че така не може да се живее.

Жител на селото обясни, че ходят с туби да наливат вода в съседното село. По думите му дори и там се къпят. "Не се издържа", добавя той.

Зам.-кметът на община Своге  Илия Богданов обеща да се направи ремонт и да има водоноски по график, но бе категоричен, че безводитео е заради засушаването: „Заради засушаването е причината за безводието, най-тежко е положението в Томсън. Нямаме аварии, всички, които имахме, са отстранени, причините не се дължат на аварии, организираме график за доставка на вода с водоноски. Търси се решение на въпросите с водопроводите”, обясни Богданов.

За да имат вода, на хората се налага използването на туби и пътуване до съседно село.

Последвайте канала на

Калина Христова
450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини