Абе, Фандъкова къде ще я правят консул, като загуби изборите?

  • 30 август 2019 15:15

  • 4177
  • 0
Абе, Фандъкова къде ще я правят консул, като загуби изборите?
© Pixabay

Един въпрос напоследък интересува хората. Тормози ги направо. Гризе ежедневието им. Занимава мислите им. 

С оглед на последните събития в клетата република, голяма част от нас, дето живеем в интернета, започнахме залагане. Темата на новата ни игра е: Абе, Фандъкова къде ще я правят консул, като загуби изборите?

Както и в рулетката обаче имаме опция „нула“ и „двойна нула“, защото г-жа Фандъкова още не е казала дали ще се кандидатира

Както и да е, важното е, че, каквото и да се случи, ние винаги ще имаме спомена и ще живеем с него… Имам предвид, че буквално ние ВИНАГИ ще живеем със спомена от ремонтите на ремонтите на ремонтите на ремонтите; спомена от „Графа“, който кандидатства за рекорд на „Гинес“ за най-смешен ремонт на света; спомена за Западен парк, който…

… да станем на крака и запазим минута мълчание…

… който, за съжаление, може би никога повече няма да бъде парк;

спомена за всички ремонтирани улички, оставили белег в живота ни, на мен специално – два, с общо седем шева. 

Сега някои сигурно седят и се чешат по главата: „Защо пà консул сà…?“ 

***

Ми, щото така се случват нещата. Помните ли Пламен Георгиев? Има си хас да не го! Помните ли?—вече ви споменах: „След като му казаха, че не може да си прави тераси и барбекюта по покривите, като Карлсон, той прие максимата „веднъж се живее“ и започна да сменя поприща. Една сутрин се събуди безработен, на следващата се събуди като прокурор, после заспа и се събуди като генерален консул на България във Валенсия. С интерес следим кариерата на този заслужил кадър на републиката, който като заспи пак, утре може да се събуди като архиепископ, а после – главен готвач на Н.В. Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и. А след това… #НапредИнагоре“.

Междувременно разбрахме, че сагата има няколко глави:

Освен I. Учителка поправи грешките в сертификата на Пламен Георгиев

Имаме и:

II. Дипломати се обявиха срещу консулското назначение на Пламен Георгиев;

и 

III. Българи в Испания готвят протест, заради назначението на Пламен Георгиев.  

Разбрахме, че Пламен Георгиев владее испански, като жив испанец… все пак има и тригодишни испанци, кво искате! Филологът, преподавател в специалността „Испанска филология“ в Софийския университет Боряна Кючюкова изрази възмущението си от новината, че бившият шеф на КПКОНПИ притежава „сертификат“ за владеене на испански език на ниво В1.

Снимка: Евроком

 

Г-жа Кючюкова написа: „Като човек, занимаващ се професионално с испанско езикознание, ви уверявам, че сертификатът на Пламен Георгиев, издаден от фирма „Никанор“, е пълен с елементарни лексикални, граматични и правописни грешки. Текстът не може да е изготвен от испанист. Най-вероятно е превод чрез Google Translator, който специално за двойката езици български и испански е на неприемливо ниско ниво“.

Хората се зачудиха дали не е нещо Фотошоп менте тоя сертификат… Не-е-е-е. Не може! Все пак Пламен Г. е: „[…]с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика“.

Той сертификатът му е издаден все пак от фирма „Никанор“, която е печелила обществена поръчка от самия Георгиев в комисията, която оглавяваше, за едни двеста-и-нещо-хиляди лева…

Чакай… какво, какво?

Нищо, нищо, продължаваме нататък!

***

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна вчера в София. И каза разни неща. 

Каза, че е мноооооого важно да се инвестира в цифровизацията. Ма*ка му!, сигурно е чула за НАП и хакерите и сà ни се подиграва…

Каза и: „Сто процента сме зад България…“ 

Да… вижте, хората трябва да спрат да го казват това – сега, след като всички имаме достъп до Porn Hub, съвсем друго си представяме, като чуем тези думи…

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ѝ отвърна: „Много хубаво си схванала това, което е приоритет на нашето правителство и с удоволствие в нашето портфолио бихме работили за него“. 

Ето какво ни подсети „Свободна Европа“:

„Борисов отново критикува медиите за това, че не бива да се спекулира с евентуалните ресори, които могат да поемат комисарите от различните страни, както и техните договорки и искания. Преди седмица премиерът реагира ядосано на появилата се в „Политико“ информация, че страната ни е поискала ресор „Земеделие“ в новата комисия. „За какво ни е ресор "Земеделие"? Там парите са разпределени ясно и точно за всички държави. Какво ще направим с ресор "Земеделие", каза тогава Борисов, заявявайки, че България е поискала ресор "Киберсигурност"“.

Така… първо—там парите са прекалено добре разпределени вече и нищо не можем да направим… 

И второ… О, Боже, не знам откъде да го подхвана това… „Киберсигурност“? Сериозно? Представям си разговор в някой брюкселски кабинет:

- Ъм… шефе, българите наистина искат „Киберсигурност“, оказа се, че не е майтап.

- Българите? „Киберсиггурност“?

- Мхм.

- Българите… България… Това не беше ли оная държава, дето е единствената на света, в която личните данни на всичките ѝ жители бяха хакнати?

- Ъм… да.

- Кой отговаря за „Киберсигурността“ в България?

- Ами една жена, казва се Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и. Обяснила е, че има… секунда да проверя пак… че има сертификат IT card.

- Това пък какво е?

- Предпочитам да не казвам…

- Какво е това?!

- Ами сертификат, че може да работи с… Windows и офис-пакета на Microsoft…

- Какво?

- Може да работи с… Windows и офис-пакета на Microsoft…

- Разбрах. Пиши им, че ще получат „Киберсигурност“, разбира се. Веднага, след като замръзне Адът. 

***

Споменаването на IT card и някак свързаният с това пост „председател на Съвета по киберсигурност“ ме подсети за едно предположение, което се появи в социалните мрежи: щом с IT card се става шеф на киберсигурността, ние, дето имаме „Мултиспорт“ карти трябва да ни пратят на Олимпиадата в Токио догодина. Минимум! 

***

Както виждате, няма невъзможни неща. Ако има държава, която да олицетворява думите на най-великия за всички времена Мохамед Али: Impossible Is Nothing „Невъзможното е нищо!“, то това е България. Трябва да си го изпишем на герба. Или на входа на Парламента. 

Което пък ни подсеща за това, че Гешев има пълното право да се чувства разтревожен. След като назначението му за главен прокурор ни се струваше бетонирано, циментирано, единствено възможно и сигурно, като венерическа болест след купон в „Студентски град“, изведнъж…

Гледайки как се развиват кариерите на Пламен Георгиев и Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, като нищо утре един от двамата може да се събуди като главен прокурор. Нищо, Гешев пà могат да го направят кмет на София. Сигурно ще му направят и сертификат – certificado za kmeto. Всъщност тука може и на български, без Google преводач. 

Последвайте канала на

Александър Томов
4177 0

Свързани новини

Водещи новини