Започна премахването на старите гуми под Аспаруховия мост във Варна

Започна премахването на гумите под Аспаруховия мост във Варна. 

Днес беше направен първият курс по извозването на гумите. Засега те се транспортират към вътрешността на страната, докато излезе разрешителното за нова общинска площадка за отпадъци. Малка част от струпаните гуми бяха натоварени до късния следобед. Кога ще дойдат и за останалите количества и ще премахнат целия леснозапалим отпадък, работниците не знаят.

„На община Варна е дадено предприсание да почисти замърсяването с излезли от употреба гуми със срок на изпълнение 17 септември”, заяви пред камерата на БТВ Диляна Бойканова – "Управление на отпадъците", РИОСВ – Варна. Според екоинспекцията до месец общината трябва да отстрани и пропуски в подадените документи за нова площадка за отпадъци.

„И досега се извозваха събираните гуми по съществуващ договор, който имаме с цел преработка на отпадните гуми, а от другата седмица площадката ще бъде готова и ще започне да приема оттук нататък гумите, които се събират в града”, каза Иван Портних – кмет на Варна.

Общината досега трупаше изхвърлените от граждани гуми под Аспаруховия мост до паркинга за репатрирани коли. След пожара, който тръгна от сметище под магистрала „Струма”, от пътната агенция провериха терена и също препоръчаха спешното им премахване. 

У нас има един единствен завод за преработка на употребявани гуми.

Коментари

  1. 2019.08.27 | 20:58

    а кога общината ще спре да реже ЗДРАВИ дървета в града и в МОРСКАТА ГРАДИНА - а много малкото новозасадени вече са ИЗСЪХНАЛИ

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет