АПИ стартира проверки за сметища под мостове и виадукти в цялата страна

Пожарът край Дупница даде повод на Пътната агенция да разпореди проверки за други сметища под мостове и виадукти.

Ще бъде проверена цялата републиканска пътна мрежа, която е над 20 хиляди километра. Това включва магистрали, първокласни, второкласни и третокласни пътища. 27 пътни управления ще извършат обход на мостове и виадукти за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях. Проверката ще продължи до края на следващата седмица.

На опасно депо за автомобилни гуми под Аспаруховия мост във Варна, се натъкна екип на БТВ. Боян Георгиев вижда по медията репортажите за пожара в Дупница и прави аналогия с гуменото сметище във Варна. „Основните носещи колони на Аспаруховия мост изгарят и мостът пропада. Пропадне ли мостът, ние губим връзка между Южното и Северното Черноморие. Това е единствената пътна артерия от Бургас за Варна”, каза Боян Георгиев.

Боян смята, че опасността е реална, защото неизправен репатриран автомобил може да пламне, да има умисъл или падащ горящ предмет от моста. Част от камарата от гуми обхваща от всички страни една от колоните.

От община Варна обясниха, че това са гуми, изхвърлени от недобросъвестни граждани, съхраняват се в това депо временно и периодично се извозват от фирма, която ги оползотворява.

Коментари

 1. 2019.08.16 | 03:03

  Данакозаплатаджйи Тия пък какво работят по цял ден!? Агенции

 2. 2019.08.15 | 22:39

  Майка ви некадърна !!! Винаги след дъжд качулка .

 3. 2019.08.15 | 22:20

  Клати...

 4. 2019.08.15 | 21:25

  АПи ИДИОТИ

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет