Близка на Цветанов замесена в скандала "Хохегер"

15 март 2012 13:11

Близка на Цветанов замесена в скандала "Хохегер"
©
2538 1

Името на учредителка на партия ГЕРБ беше замесено в скандала "Хохегер".

Разпространена бе информация, че Росица Велкова, която е близка на вицепремиера Цветан Цветанов, е била управител на фирмата "Хохегер БГ" от месец 2008 година до лятото на 2009 г., информира БНР.

Велкова е учредител на ГЕРБ и е един от авторите на управленската програма на партията. Различни медии я определят като координатор на IT екипа на ГЕРБ, който е подготвил стратегията на партията за информационни и комуникационни технологии преди парламентарните избори. Стратегията е писана по времето, в което Велкова е представлявала австрийския лобист у нас. В сряда от ГЕРБ обявиха, че искат анкетна комисия в парламента, която да провери фактите, изнесени в рамките на скандала в Австрия.

Управляващите не дават еднозначен отговор дали Велкова ще бъде изслушана в парламентарната комисия "Хохегер".

"Нека видим какви са целите на тази комисия, която ще сформираме. Първо, намесено е името на България и то не в много добра светлина в Австрия. От Австрия идват сигнали, че са вечеряли с тогавашния министър-председател, че са давани едни пари за изчистване на имиджа на България извън България, а те влизат в България пак, във връзка с някакъв лобизъм. Да видим какви цели са поставени на база договора с Хохегер, дали са изпълнени тези цели, правилно ли са изхарчени парите на данъкоплатците, кой, как, по какъв начин и от коя партия? Спътничката на господин Станишев, доколкото знам, не е от БСП. Ние не разследваме дали е от БСП, или не е от БСП. В тази комисия ще има от всички партии, така че, ако има нещо, няма как да бъде прикрито", коментира заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов.

Той намекна, че проверка по случая с фирмата на Росица Велкова може би ще бъде направена.

 

Десислава Станева
2538 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Владо Йончев

2012.03.15 | 23:20

158612
Говорих днес по обяд с вас и ви обясних, че не може да се публикуват чужди новини без да се цитира първоизточникът, който е OFFNews.bg. Можете да видите новината тук, публикувана в 5:56 ч http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/33336/33336 На всичко отгоре сте я преписали и с грешка, която сме поправили и уточнили в следващата дописка: http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/33594/i-savetnik-na-bojko-poluchil-pari-ot-hoheger Ако поне малко си бяхте направили проверка, щяхте да я забележите. Моля, цитирайте коректно OFFNews.bg, не ни карайте да възраждаме рубриката "Алея на преписвача".

Добави коментар

Водещи новини