Курсове превръщат безработни в мениджъри

  • 15 март 2012 12:32

  • 1154
  • 1
Курсове превръщат безработни в мениджъри
©

Безработни от цялата страна се учат да стават мениджъри.

Тази година по схемата „Подкрепа за предприемчивите българи" ще бъдат подпомогнати 25 хиляди души, уточняват от Агенцията по заетостта. Най-добрите идеи за бизнес пък ще станат реалност чрез безвъзмездно финансиране.

В община Мездра по програмата за развитие на човешките ресурси текат обучения на безработни, на които впоследствие ще бъде осигурена работа към кметствата за година напред срещу минимална заплата, информира БТВ.

Успешно завършилите курса получават златна възможност - да изготвят бизнес план, с който да кандидатстват за реализирането на собствена идея, която ще бъде подкрепена с 20 хиляди лева, ако са одобрени.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1154 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4i4o go6o

2013.04.26 | 12:51

1
Курсовете за безработни ги правят по-безработни ! Всичко е Ала Бала колкото една или повече приближени фирми за подготовка на кадри да усвоят едни пари които глупавите евро-чиновници са ни отпуснали ! Много ми е интересно къде ще ги вземат тези от безработните изкарали успешно курса за фирмен мениджър при положение че в една средностатистическа фирма мениджъра е само един а вече 99,9% от тези позиции са отдавна заети а за все още свободните няма да вземат на работа безработни среднисти по на 40 или 50 години при положение че има доста висшисти със подобна квалификация , а и от тях ще се изисква да управляват компании които ще се конкурират със всички останали фирми както в България така и в Европа . Цялата тая работа със курсовете за преквалификация от бюрата за безработни пълна идиотия според мен ! Много ми е интересно коя ще е тая банка която ще отпусне заем за нов бизнес на някой безработен примерно от 4 или 6 години успешно изкарал курс към бюрото по труда а колко ще просъществува тая нова фирма при положение че трябва да се плащат и заплати на служителите и работниците или да се строи производствена или складова база например ! Пълен смях !

Добави коментар

Водещи новини