Председателят на сертифицираните хакери: Дайте втори шанс на Марияна Николова

  • 22 август 2019 08:16

  • 653
  • 1
Председателят на сертифицираните хакери: Дайте втори шанс на Марияна Николова
© Кадър - Нова телевизия

Без значение къде се намира един човек, дали на плажа, страната или извън нея - можеш да изпратиш мейла, който вчера евакуира няколко летища и редакции на медии у нас. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на  Българската асоциация на сертифицираните етични хакери Ростислав Петров.

"Ние до скоро не бяхме толкова интересни докато не стана случая с НАП. Доста информация за този случай излезе в световните медии", каза Павел Георгиев, член на Българската асоциация на  сертифицираните етични хакери. Той добави, че се знае за проблемите с киберсигурността в държавата и всеки може да пратил подобни мейли, дори и дете.

По думите на председателя на  Българската асоциация на сертифицираните етични хакери Ростислав Петров мерките предлагани от Марияна Николава за кибертероризма са прилагани в други държави и дори се налага забраната за ползване на електронни устройства. Радвам се, че поставихме начало на преговорите и приеха инициативата ни да си сътрудничим, уточни той и добави, че трябва да дадем втори шанс на вицепремиерът Николава.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Несертифициран хакер

2019.08.22 | 09:42

1

Какъв втори шанс за тази "калинка" ? Тя втори сертификат "IT card" има ли ? А ти председателю осъзнаваш ли колко компютърно неграмотен и необразован човек е тази "кандидатка за втори шанс" .

Впрочем, какъв ти е интереса да я предлагаш ? Не искаш ли поста да заеме компетентен човек с опит и ЗНАНИЯ ?

А ТИ колко си компетентен ?

Добави коментар

Водещи новини