Психолог разкри колко опасности има пред новото онлайн поколение

21 август 2019 09:52

Психолог разкри колко опасности има пред новото онлайн поколение
© Pixabay
838 1

Все повече хора, пристрастени към видеоигри, търсят лекарска помощ на своята зависимост. В поредната ревизия на Международната класификация на болестите, пристрастяването към видеоигри беше зачислено като болестно състояние.

Лечебно заведение за такива зависимости на непълнолетни има само в Холандия.

"Родените в новия век са онлайн поколение, те изкарват повече време пред компютри и други устройства с екрани. По-опасно е пристрастяването за хора след 20-годишна възраст, защото това разбива един цял свят, създаден около теб", каза  пред Bulgaria ON AIR психологът Христо Монов. 

Той разказа за експерименти с животни в клетки от миналото (преди навлизането на видеоигрите), на които са давани оръжия. В резултат е установено, че те са ставали по-агресивни. "Нека се обърнем повече към профилактиката на нещо подобно", призова психологът.

Геймърът Красимир Петров разказа, че най-силно изразен е проблемът в Азия. 

"Там има дори случаи на хора, които забравят да се хранят, падат и умират след много часове, изкарани пред мониторите с видеоигри. Да се говори за сериозна клинична пътека заради игрите обаче ми се струва преувеличено", каза той.  

"Стигал съм до недоспиване, което изтощава. Нормалното е да играеш колкото ти позволява свободното време", допълни той. 

Десислава Станева
838 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
May

2019.08.21 | 11:30

84070

Чудя се как на животни може да се дава оръжие, било то и за експеримент, че даже да е отчетено повишаване на агресията. Много глупаво и несериозно звучи!!

Добави коментар

Водещи новини