Студенти по психология от престижни британски университети слушаха лекции във Великотърновския университет

Студенти по психология от престижни британски университети слушаха лекции във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", съобщават от пресцентъра на висшето училище, цитирано от БТА.

Младите хора са във Велико Търново на практика за трета поредна година. Студентите, които са представители на различни държави, провеждат своя учебен стаж във Великотърновския университет и в институции със социални услуги за деца и младежи на територията на Община Велико Търново.

Това лято в старата столица бяха 30 студенти, които посетиха центрове за настаняване от семеен тип, домове за възрастни хора и се запознаха отблизо с работата на експерти в тази сфера. Инициативата е на българската студентка в Лондонския университет Мирела Великова и се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.

"Днес проектът успешно приключва за първата група от 14 студенти, а през следващата седмица своето обучение ще започнат още 17 млади хора.

Студентите слушаха лекции на английски език във Философския факултет по четири основни модула - "Психологическа работа с деца с обучителни трудности", "Психологическа подкрепа на семейства на деца с увреждания", "Арт-терапия при деца в риск", Психологически анализ на семейството: функционални и дисфункционални отношения в семейната система".

Проектът е изключително интересен и успешен. Надявам се, че ще го продължим и през следващите години", каза по време на срещата си с младите хора доц. д-р Милена Моцинова-Бръчкова, която е декан на Философския факултет.

Коментари

  1. 2019.07.12 | 19:58

    тази котерия и роднинско шуробаджанашко учреждение него ли закриха бе?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет