Овладян е пожарът на старото сметище в Свищов

Пожарът на старото сметище в Свищов е овладян, предстои огънят да бъде напълно угасен, каза пред БНР кметът на общината Генчо Генчев. Той увери, че са взети мерки огънят да не стигне до близките къщи.

Кметът заяви, че утре ще започне засипването на сметището с пръст.

„Незабавно от утре откриваме строителната площадка на вече овъгленото сметище и започва да пристига техниката и запръстяването на сметището, с което мисля, че ще успеем да овладеем ситуацията и обгазяването на Свищов през следващите дни“,  каза Генчо Генчев.

По-рано днес пожарът на старото сметище в Свищов се възобнови, като заради усложнената обстановка бе обявено бедствено положение.

Възпламенила се западната част на сметището, което е на десетина километра от Свищов и няколко села.

Към пожара бяха насочени автомобили на противопожарната служба от Свищов, както и коли от Белене, от АЕЦ „Козлодуй“, от Горна Оряховица, от Полски Тръмбеш.

Кметът Генчев увери, че на този етап не се налага евакуация на хората от вилната зона, която е на около 50 метра от гоящото сметище.

Няма яснота каква е причината за възобновяването на пожара.

Старото сметище на Свищов, в което са депонирани близо 360 хиляди кубически метра отпадъци, се запали на 14 август, а през почивните дни обгази града.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет