Хореографът на видинския кючек: Софка може, а Азис - не?

  • 15 март 2012 06:25

  • 3150
  • 9
Хореографът на видинския кючек: Софка може, а Азис - не?
©

"Софи може, а АзисАзисВасил Троянов Боянов е роден в Сливен, но израства в Костинброд и в София (кв. Филиповци, кв. - не? Какъв е този двоен стандарт?", чудят се феновете на Краля на попфолка във Видин, пише в. "Стандарт". Във вторник градът се озова в центъра на прожекторите, след като в нета се завъртя клипче, на което навръх 8 март хлапета се кълчат в кметството под звуците на Азис. Родители и граждани са възмутени. Организаторите на кметския кючек обаче - не.

Скандалният хореограф Методи Филчев, подготвил детската програма, защити идеята си в края на програмата си те да разпуснат с жизнерадостните ритми на АзисАзисВасил Троянов Боянов е роден в Сливен, но израства в Костинброд и в София (кв. Филиповци, кв. от песента му "Мразиш".

АзисАзисВасил Троянов Боянов е роден в Сливен, но израства в Костинброд и в София (кв. Филиповци, кв. създава настроение - а такава бе и целта на импровизираното изпълнение. Така известният във Видин хореограф Методи Филчев защити идеята си за кючек в кметството. Пред Дарик радио той заяви: "Децата го харесват, той е световна величина... Интеграцията на малцинствата става чрез образование и култура. Ако бяха играли на мелодия на Софи Маринова, която ще представя България на Евровизия, тогава какво щяхте да кажете?"

Какво се случи във видинската община? Преди обяд на 8 март деца от формацията на Методи Филчев сами пожелали да поздравят жените от администрацията и от регионалния инспекторат по образованието, който се намира в същата сграда, с празника. Никой не е проверявал програмата им предварително, за да не бъде заподозрян в цензура.

Просто децата, ученици от основното училище "Софроний Врачански", което се намира в ромския квартал "Нов път", са се появили в уречения час на площадката на шестия етаж на сградата, където е кабинетът на кмета Герго Гергов и заместниците му. Кметът този ден е отсъствал, но са се събрали около 30 души, предимно жени от съседните етажи. Имало и 7-8 учители и журналисти от местните медии, поканени от пресслужбата да разкажат за събитието. "Бях провокиран от музиката, от шума и излязох при децата", призна секретарят на общината Орлин Василев. "Бяха весели, доволни, че могат да покажат изкуството си пред нас. Програмата бе дълга - изиграха няколко танца, един от които беше кръшно българско хоро.

Рецитираха стихове, посветени на жената, на майките. АзисАзисВасил Троянов Боянов е роден в Сливен, но израства в Костинброд и в София (кв. Филиповци, кв. беше накрая, за кратко", разказа Орлин Василев.

Клипът с продължителност 80 секунди е качен в сайта на видинско радио, оттам родител го пуска в социалната мрежа Туитър. Така той става хит. След първоначалното ругаене скандалният клип е на път да изпълни и по-полезни намерения - да накара учители и общественици да се заинтересуват какво пеят децата в училище, какво харесват и на какво ги учат. Министърът на образованието Сергей Игнатов вече разпореди проверка на съдържанието на музикалното обучение заради същия скандал.

Методи Филчев не е самоук учител, скачат защитниците му във Видин. Целият му живот е свързан с танците. Като млад е бил танцьор в тогавашни профсъюзни състави. Завършил е хореография и се гордее, че е колега на Нешка Робева и на талантливите танцьори от балет "Арабеск".

Преди 15 години е създал първия си състав "Ансел", спонсориран от покойния вече мастит ромски бизнесмен Алико. След смъртта му съставът, вече с друго име, се финансира по проекти от различни фондации, които получават пари за ромската интеграция от национални и европейски фондове.

Последвайте канала на

3150 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
тъжно...

2012.03.19 | 08:26

9
Методи Филчев според мен няма право да се занимава с деца, защото да ги накараш да танцуват на песен на Азис, която се казва "Мразиш", по случай 8 март (за радост на гордите майки) е меко казано не много интелигентно. Всеки може да има какъвто си иска вкус, но да натрапваш насила чалга на деца не е нормално. Те и без това извън училище са засипани с нея.
тираджия

2012.03.19 | 08:26

8
руснаците ни освободиха от турско робство,но ние попаднахме под циганско-от него дали ще ни освободи някой.
Язе

2012.03.19 | 07:28

7
След у я Кънчо, нищо не ме учудва.
kolio

2012.03.19 | 07:27

6
Филчев....Методи.....ела да те набуча на един кол и да оставим народа дали ще те пречука или ще те остави да се мъчиш.
poreden

2012.03.19 | 07:27

5
ама то там имало и други хора ми техния акъл къде е
Българин

2012.03.19 | 03:13

4
Ако това е пиедестала на великия хореограф, плюя на него! Не мога да го нарека изкуство и няма значение кой с кого бил колега, само е видно, че продукта от подобни усилия може да донесе за децата ни възвеличаване и стремеж към хора с неизяснен пол, сексуална ориентация и морал, асоциация анормално поведение. Може би портретите в класните стаи трябва да се заменят с плаката на Азис на който целува гол Ники китаеца. Срам!
.

2012.03.19 | 03:13

3
Ако от малки им натрапват тия глупости дето пее азис и компания.. не виждам какво ще стане от тия деца. Какви ценности и разбирания ще имат...
Лесни пари

2012.03.18 | 23:06

2
Нова търсачкa като Google предлага 50% от своите доходи WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: видео, новини, най-добрите оферти в интернет, игри и др., всичко в една страница! 9 април 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 2,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: WAZZUB като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=6d20c722 Който се запише след 9 април 2012 г. няма да получава печалба! След като кликнете върху линка за регистрация вие ще получите и-мейл за потвърждение на и-мейл адреса си и след това друг и-мейл с потребителско име и парола за достъп до личната зона, където ще видите кой се е регистрирал , техния и-мейл и печалбата в реално време. Bажно : (Ако не получите и-мейл за потвърждение, моля, проверете също в папката за спам или нежелана поща. За да получите и-мейл за потвърждение, въведете в списъка на предпочитаните или не-спам подателите адреса: noreply@wazzub.com). Зона с ограничен достъп могат да бъдат достъпни от тази връзка: http://signup.wazzub.info/login.php или от своя линк. От тази връзка можете също така да поискате повторното изпращане на и-мейл за потвърждение или паролата. WAZZUB плаща на своите членове, на месечна база. Първият ден на заплащане ще бъде 15 май 2012. Малките плащания ще се извършват чрез класическия процеса на онлайн плащане, големи суми ще бъдат изплащани с чекове или банкови преводи. WAZZUB е международен проект, който е бил създаден от предприемачи и инвеститори. През септември 2011 г. те основават GIT Global Investments Inc. Git е регистриран съгласно законите на Орегон. Регистрационният номер е 802159-90 Правното седалището е на следния адрес: 391 NW 179 Ave, Beaverton, OR 97006 USA. Оперативното се намира на адрес: 7251 Lake Mead Blvd., Las Vegas, NV 89128 USA. УСПЕХ !!! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=6d20c722
аман от глупости

2012.03.18 | 23:06

1
Правим от мухата, слон! Нищо не е станало...някой глупак търси сензация, а министърът-египтолог Сергей Игнатов, като "първи глупак" веднага се включва в "скандала"!!!

Добави коментар

Водещи новини