Задушлив дим се разнесе отново над Свищов

  • 18 август 2019 07:07

  • 1020
  • 2
Задушлив дим се разнесе отново над Свищов
© Булфото (архив)

Западната част на град Свищов е силно задимена. Тази вечер вятърът е обърнал посоката си и носи задушлив дим от продължаващото да тлее четвърти ден сметище на града. Властите призоваха гражданите да затворят и уплътнят прозорците на жилищата си.

След запалването на 14 август на 50 декара от старото сметище на Свищов то продължава да гори в дълбочина и да създава проблеми. Тази нощ градът е бил силно обгазен, заяви кметът Генчо Генчев.

,,Няма възникване на пожар, но тук вече дълбочинно излизат пластмаси, бакелит и това създаде доста неприятности в момента в Свищов. Западната част на града е силно обгазена, като мъгла е'', обясни той, цитиран от БНР.

На сметището са четири противопожарни автомобила и няколко водоноски, които да обливат тлеещите участъци, за да намалят отделянето на дим.

От Регионалната екологична инспекция ще направят замервания на въздуха за неговата замърсеност, посочи кметът на Свищов Генчо Генчев.

Горящото сметище е закрито преди няколко години, като на него са депонирани близо 360 хиляди кубически метра отпадъци.

Последвайте канала на

Novini.bg
1020 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2019.08.18 | 08:12

2

Не купувайте от цигани.Не ги вземайте на работа.Не им продавайте къщи и не ги пускайте под наем.Смърт за циганската сган.

СДС ни трови,

2019.08.18 | 07:31

1

до кога ще ги търпим?

Добави коментар

Водещи новини