Последните измервания в Свищов не показват превишения на нормите за качеството на въздуха

Последните измервания в Свищов не показват превишения на нормите за качеството на въздуха вследствие на пожара в сметището край града, съобщиха от Регионалната екоинспекция във Велико Търново.

Данните от автоматичната станция за контрол на качеството на атмосферния въздух в района за периода от 12.00 часа на 19 август до 11.00 часа на 20 август показват, че няма превишения на нормите на измерваните показатели - озон, серен диоксид, азотен диоксид, азотен оксид, сероводород и серовъглерод.

Спазени са законоустановените средночасови и средноденонощни норми за основните показатели, които характеризират качеството на атмосферния въздух, се уточнява в съобщението.

Шест противопожарни екипа са на място, за да потушават пламъците, възникнали от продължаващите да тлеят отделни огнища на територията на сметището, каза за БТА комисар Красимир Кръстев, директор на РД "ПБЗН" във Велико Търново.

Той уточни, че ситуацията е под контрол, но в следобедните часове високите температури и поривите от топъл вятър увеличават риска от възобновяване на локализирания пожар.

Очаква се утре в Свищов да бъде създадена организация и да започне запръстяването на сметището.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет