Горски предприемачи искат главата на Мирослав Найденов

  • 14 март 2012 18:46

  • 699
  • 1
Горски предприемачи искат главата на Мирослав Найденов
©

За смяна на министъра на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и преминаване на Изпълнителната агенция по горите на подчинение на МОСВ настояват в декларация от Националния инициативен комитет за протестни действия към Коалиция "Да спасим горското предприемачество в България".

Документът е изпратен до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, до редица институции и до медиите, съобщи за БТА Антоний Стефанов, председател на БУЛПРОФОР - Браншово сдружение на практикуващите лесовъди и горски предприемачи в България, част от коалицията. Браншовите организации настояват да се приеме консенсусния вариант на наредбата за ползуването в горите или да се приемат направените от тях предложения в нея, а именно - "не" на търговията на дървесина през стоковата борса и избраните стратегически партньори, а да има равнопоставеност на субектите при дейностите и продажбата на дървесина. Не се оттегляме от работната група по наредбата, очакваме като тест да видим какво ще бъде прието в нея и в Закона за горите, уточни Антоний Стефанов.

Коалицията "Да спасим горското предприемачество в България" е против приемането на предложенията за промени в Закона за горите, които дават възможност на териториалните поделения на държавните предприятия да развиват самостоятелно стопанска дейност. Ако в следващите дни не видят категорични действия в посока на исканията им, браншовите организации заплашват с ефективни протестни действия.

Последвайте канала на

БТА
699 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
до горски

2012.03.15 | 11:50

1
Лъскат имидж, а ни спряха еврофондовете, отсече Найденов.- горски!смях от всякъдее! хахаха!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини