Възстановен е строежът на новата църква в Разград

  • 14 август 2019 18:31

  • 256
  • 1
Възстановен е строежът на новата църква в Разград
© Булфото

С тържествен водосвет в Разград бе възстановен строежът на новата църква "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител" в Разград. Молебенът за успешното довършване на храма отслужи архиерейският наместник отец Георги.

Средствата за доизграждането на църквата са дарени от Турската държавна агенция за сътрудничество и координация. Отец Георги изрази благодарността си към дарителите и към областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, съдействал за осигуряване на финансирането.

Вярвам, че имаме нужда от такива храмове. Все повече хората обръщат лице и сърце към религията и трябва така да възпитаваме и децата си, каза областният управител.

Към момента строежът на сградата е достигнал височина 4 метра, а в окончателния си вид църквата ще е висока 12 метра. Третият етап от изграждането на храма включва построяване на големия купол и двете камбанарии, а със строителните работи е ангажирана разградска фирма с управител Осман Османов.

Новият разградски храм се строи на терен в западната част на града.

Първата копка беше направена през 2013 година от патриарх Неофит.

Първите два етапа от градежа на църквата са реализирани благодарение на многобройни дарения, като списъкът на дарителите включва 271 физически и юридически лица, каза един от активните инициатори да се изгради храма - предприемачът Бойко Обретенов.

Той посочи, че дарителската кампания продължава, като от името на църковното настоятелство на храма отново призова граждани, фирми и организации да дарят своята лепта според възможностите си, за да спомогнат за успеха на това благородно дело. Банковите сметки, на които могат да се превеждат сумите, са изписани на сайта на храма. Към момента по дарителската сметка има 90 000 лева, които ще бъдат използвани за вътрешното оформление на църквата.

Novini.bg
256 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.15 | 06:31

1

значи идват избори за кмет

Добави коментар

Водещи новини