Безконфликтно

  • 05 август 2019 14:01

  • 4399
  • 0
Безконфликтно
© булфото/архив/

Съпругата на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Десислава пак изтича пред вятъра и обяви в социалната мрежа, чрез песен и коментар, че новият проект за нерегистрираната още партия на шоумена Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в „Няма такава държава” бил обиден за българите. За кои?!

Чудно дали пък случайно не я навестява кратичката мисъл, че е обида за средния интелект на българина факта, че КПКОНПИ не намира да има конфликт в това, че е ползвала апартамент, плащан от ВВС и е била назначена и на работа като пиар от своя любим и приятел тогава, настоящ съпруг? Щото, според мен, е обида от комисията да ни загалвикват с подобни становища. Но както е известно, според нашето законодателство, обидата е недоказуема и всеки може да твърди, че е обиден до откат.

Отдавна в публичното пространство се коментират изявите на президеншата в леснодостъпната социална мрежа. Лошо няма, тя затова е измислена – за да могат и простакът и писателят да имат равен достъп до нея. Въпреки досегашните критики към Радева за непремерените й изблици в мрежата, тя очевидно не смята да ограничи демонстрациите си там, кога облечени в песни, кога другояче.

Много родни медии публикуваха поста й, който бе придружен от видеоклип на песента - "Trouble" ("проблем" на английски) на рок групата "Whitesnake".

"Парчето няма нищо общо с НАПлийкс, нито с АЧС, нито със "злощастните думи" (по румънското правителство) на нашия премиер, нито с политическия проект "Няма такава държава"... Макар самото име да ми звучи като обида към всички българи, на които им е останала единствено надеждата...

Парчето просто е повече от хубаво. Енджой!", пише Радева.

Надежда за какво? Това се питат мнозина след като прочетоха поста й.

Повечето българи показват, че ходят здраво по земята и отдавна не се надяват на „чудеса”, особено в родната политика. Вярно, в нея стават обрати, но обикновено се свеждат до принципа „стани ти, та аз да седна” и доказателства за това твърдение в последните трийсетина години има бол. Най-яркото обаче е заключено във факта, че демокрацията ни е все още от фасаден тип, въпреки всички обещания и клетви от страна на десетките псевдо „спасители” на нацията и народа от сорта на госпожата Радева.

Впрочем, интересно дали изобщо някога тя ще вземе малко да се смири и да не се натрапва постоянно?!

Поне днес и тези дни би било добре да не прекалява с изявите, не за друго, а да не се набива зорлем в „окото на урагана”. Защото на всички в България са известни умилителните историйки за „голямата им и дълговременна връзка, за начина, по който са се развеждали и женили”, за нейното назначение, за ведомствения апартамент, плащан от ВВС и т.н. и т.н.

Но за антикорупционната ни комисия се оказа, че нямало никакъв конфликт на интереси в това, защото, както също така е известно, по онова време Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на й бил само близък, интимен приятел, не съпруг.

Пък това за някои явно е твърде безконфликтно...

Аделина Делийска
4399 0

Свързани новини

Водещи новини