Иво Никодимов: Ясно е, че Кристиян Бойков е източил данните на НАП

  • 02 август 2019 08:11

  • 4875
  • 2
© Кадър: БНТ

От една страна Специализираната прокуратура смята, че Иван Тодоров трябва да остане в ареста, а от друга адвокатите са недоволни, защото според тях мярка не трябва да има или ако има, тя да бъде ''подписка''. Разбира се, не са доволни и от високата парична гаранция от 100 000 лева. Това обясни в сутрешния блок на БНТ журналистът Иво Никодимов.

Той коментира и разпространените вчера доказателства на прокуратурата, които уличават Кристиян Бойков и Иван Тодоров в организирания удар срещу НАП.

,,На един от кадрите ясно личи как Кристиян Бойков пише писмото с историята за руския хакер, женен за българка, след което го разпраща до подбрани медии. Няма съмнение, че именно Бойков е човекът, който е проникнал в НАП и е източил базата данни. Как го е направил? Има два начина - първият е чрез приложението на НАП за прихващане на ДДС на българските търговци. Другият е фактът, че фирмата, в която е работил Кристиян Бойков, е имала за клиент държавна институция в лицето на приходната агенция'', обясни още журналистът.

Според Никодимов думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, че фирмата ''Тад груп'' се е занимавала с киберрекет може и да се окажат основателни.

Последвайте канала на

Novini.bg
4875 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.02 | 10:46

2
Ясно е че сте лумпени

2019.08.02 | 09:16

1
DRYN ..DRYN !!!

Добави коментар

Водещи новини