Емил Кабаиванов чака ГЕРБ за местните избори в Карлово

  • 31 юли 2019 11:19

  • 586
  • 0
Емил Кабаиванов чака ГЕРБ  за местните избори в Карлово
© Булфото (архив)

На изборите наесен ще се търсят варианти за явяване под формата на местна коалиция", каза пред Радио „Фокус“ кметът на Карлово и зам.-председател на СДС Емил Кабаиванов.

Една от успешните формули за явяване на местните избори са коалициите, добави той.

„Колегите от ГЕРБ, с които формираме мнозинство в Общинския съвет вече втори мандат и те участват в управлението на общината, имат зам.-кмет, председател на Общински съвет, те ще имат събрание на 8 август, на което ще решат за явяването си на местните избори. Аз искам да мине тяхното събрание, след като да се запозная с тяхното решение дали ще ме подкрепят, или ще издигнат своя кандидатура, тогава ще решим формата, под която да участваме. Но при всички случаи ние ще си партнираме, защото за мен партии и хора, които са идейно близки, организации, които са членове на едно европейско семейства, като ЕНП, които са заедно в местното управление, имат опита и желанието да продължат да работят, трябва да бъдат заедно и в следващия мандат. Конкретната формула ще стане ясна, след като колегите проведат своето събрание. Ние сме в ежедневни разговори, обменяме мисли, идеи как да намерим най-добрата форма, за да имаме мнозинство в Общинския съвет, да постигнем най-добър резултат за кмет на общината и да имаме повече кметове на кметства в Община Карлово“, обясни Емил Кабаиванов.

На няколко общини в България СДС или ще има кмет на община, или ще има достатъчно на брой общински съветници, за да бъде фактор в това, което ще се случва в българското местно самоуправление, прогнозира зам.-председателят на СДС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
586 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини