Пламен Димитров: Нямаме ясна представа как да върнем българите отвън

  • 27 юли 2019 17:30

  • 1329
  • 4
Пламен Димитров: Нямаме ясна представа как да върнем българите отвън
© Канал 3

Ние смятаме, че през първите 2 години на този мандат, много от нещата, които искахме да видим в икономиката не видяха бял свят. Име редица сектори, които вървят към редица проблеми. В бизнеса също има много неща, които не са решени, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”, президентът на КНСБ, Пламен Димитров.

Нямаме ясна представа как да върнем българите отвън. В доходите дори да има някаква позитивен ръст , не виждаме кой знае каква промяна. Ние предложихме на бизнеса разговори. Нашето предложение е за необлагаем минимум на работната заплата, както е в десетки държави. Ние повтаряме това от доста време, но сега е време на бизнеса, които казаха, че по-скоро биха подкрепили такава идея. Те обаче казват, че трябва да се плащат данъците цяла година и в края да се платят тези пари, които са от необлагаемия минимум. Нетния минус ще бъде милиард и двеста хиляди. Всички мерки, които ние предлагаме е как да се намерят пари, но все нещо излиза, че не е добре. Най-справедливата мярка е да се оставят тези пари в джоба на българите, каза още той.

Не искам да фиксирам  някакви мерки. Всички трябва да признаем, че демографката криза е най-големият проблем и какво правим ние? Трябват конкретни мерки и те да са насочени към работещите семейства,заяви Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1329 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българин

2019.07.28 | 12:41

4

Плащайте ни и ще се върнем!

2019.07.27 | 18:42

3

KATO IZMRAT KOMUNISTITE SHTE SE VURNAT

2019.07.27 | 18:15

2

TEB KAK TE ZADARJAT V BG --- KATO TE PRAVIAT 4LEB NA BORA NA PREDPRIATIE --- TOEST S PARI ---- I TIAH TAKA S PARI MOJE6 DA GI VARNE6 ...

Wolfenshtine

2019.07.27 | 17:44

1

S pari dragi mi smehurko nali taka gi izgonihte

Добави коментар

Водещи новини