Ето я ИСТИНСКАТА причина за изтичането на данните от НАП!

  • 26 юли 2019 17:22

  • 13714
  • 0
Ето я ИСТИНСКАТА причина за изтичането на данните от НАП!
© Pixabay

След като станахме известни по всички световни медии като първата и единствена държава на света, в която цялото народонаселение е било хакнато и са му откраднали личните данни, експерти от всички сфери (както обикновено) седнаха да разсъждават какво и защо се е случило. 


Информацията, която достигна до нас, разбира се, е конфиденциална и трябва да я представим като „неофициална“, защото се заклехме да не издаваме източника, сключихме пръсти и плюхме през рамо. От най-високо държавно ниво, от двама независими един от друг източника, но много близки до много трибуквени абревиатури в републиката, разбрахме, че всъщност истинската причина за изтичането на данните ни от НАП е ретроградният Меркурий. 

Това е явление, което разказва играта на всички техники и може да ви побърка дори тостера у вас, какво остава за такава нежна система като базата данни на бирниците. Интересен факт, който научих в процеса на събиране на информация: „бирник“ не идва от бира… 

И, понеже усещам, че нещо не ми вярвате, ще приложа мнение на експерти по ретроградност: 
 

Както виждате, намери се истинската причина за изтичането на данните от НАП. Не можете да се сърдите на защитата, за която, както знаете, са похарчени много милиони джоб-парà (като казвам „джоб-парà, имам предвид, че е парà от вашия джоб). Техниката е неблагоприятно повлияна, а не е некадърност или, не дай Боже – умисъл! Едни казват, че от Русия ни се подиграват, други – че задържаният хакер и шефовете му са изкупителни жертви и цялата „акция“ по задържането им, с все невъзможното „разкодиране“, е постановка. Кой знае? Важното е, че истинската причина лъсна! Ексклузивно я прочетохте току що! 

Ако нещо цъкате недоверчиво с език, не забравяйте: и Тръмп обяви преди време, че истинският убиец на журналиста Хашоги е всъщност лошият свят, в който живеем. Докладът на ЦРУ, че саудитският принц е отговорен като поръчител, нищо не значи. Истината е въпрос на тълкуване, нали така…

Какво следва оттук нататък за данните ни?

Станалото – станало, но какво да правим оттук насетне? Потърсихме други експерти по сигурност, за да ни помогнат в това. Според тях, нямаме много опции, след като данните ни са изтекли от НАП. Те посъветваха следното: отивате в най-близката (или друга – по избор) църква и се договаряте с попа. Той идва у вас и ръси със светена вода. Също така ви идва в офиса и чете за здраве и гони злото. Други опции… нямате много. И почвате да се молите, да! 

Унесен в грижа за вас, аз съвсем забравих да проверя собствените си данни дали са били хакнати от хакери, оказа се, че са, да. Ето какво ми изпратиха от НАП:

Ако пък сте сред няколкото незасегнати, трябва да отбележим: ако смятате, че сте нещо много важни така и ще се правите на интересни… я, веднага да си въведете наново данните в теча! Трябва да сме единни във всичко. Българи юнаци!

Веднага тук:

*** 

В други новини от региона:

Седмицата бе изключително интензивна и ни поднесе и следното: Македония официално вече е САЩ на региона: „Двойно повече опити за нелегално преминаване на границата на Северна Македония“. Всички искат да имигрират при съседите. Армия са докарали македонците и пак – наплив, не могат да се овардат. Никой не иска вече при нас, а  при тях. Всичко загубихме – туристите, заради Гърция, имигрантите – заради Македония. Какво ще ни вземат още? 

Докато се рових из македонския въпрос, разбрах, че съседите през изминалата седмица отбелязаха годишнина от смъртта на големия им поет Никола Вапцаров. В пост в групата Македонија во боја - Macedonia in color се завърза солиден спор Вапцаров аджеба български поет ли е или македонски. Стигна се до размяна на реплики и словесни схватки, наложи се намесата на администраторите, които помолиха българите да не наглеят много-много и да се съобразяват с историческите факти от богатата македонска история. Аз пък, например, не бях разбрал, че са разстреляли Вапцаров… сà – верно, че „Риск печели, риск губи“ беше калпаво шоу, но чак пък разстрел… малко крайно. 

Предполагам македонците – бидейки така изобретателни – ще намерят начин да ни отмъстят, че сме им разстреляли поета. Не ми харесва тоя живот в очакване на най-страшното – македонската отплата. Дано ни простят! 

Но, говорейки за прошка – как аз да простя на ето тези предатели:

Българските туристи отново превзеха плажовете в Северна Гърция“. За това ли се сражаваха дедите ни! Да им пълните сега хотелите на византийците и да им храните сервитьорките! Малко ли им е целият свят, ами че и вие отидохте да им наливате пари в джобовете? Какво сега – изведнъж плажовете, на които се изливат отходните канали по родното море, не ти харесват ли? Откога 70 лв. за шезлонгче ти стана скъпо? Не е проблемът в шезлонгчето, в мизерната заплата ти е проблемът. Цървул! Ама много се ядосах, значи! 

Думи нямам просто…

***

Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, който е шеф на СДС и беше земеделски министър, пък ни каза, че сега не трябва да дисциплинираме собствените си свине, а да се вземат спешни мерки! Отворих да прочета, реших, че става дума за дисциплиниране на Парламента или НАП или друго трибуквие. Не познах! Без очила не съм видял. Пише: „Сега не трябва да дисциплинираме СОБСТВЕНИЦИТЕ НА свине, а да се вземат спешни мерки“. Е, струваше си да прочета все пак новината. Разбрах, че чумата по прасетата (за обикновените прасета става дума, не за високопочитаемите държавни такива!) е страшна и ще помете сектора като… ами като чума. 

Значи ли това, че ръсенето на вълча урина по границата с Румъния – като противодействие на преносителите – не е сработило? Е, какво следва? В какво да вярвам вече? Значи ли това и че ръсенето със захар по пътищата не работи против катастрофи и дупки? Разколебан съм. 

***

Значи да обобщим:

Хакери ни откраднаха личните данни; македонците ни откраднаха имигрантите и май – един поет (за гарнитура на едни царе, дето ни свиха преди време); гърците ни откраднаха туристите; чумата ни открадна животновъдството…

Ако, по някаква причина, ви се е доревало от събитията и новините през изтеклата работна седмица, не се косете. „Плачът регулира сърдечния ритъм“. Имало е някаква полза. Пуснете ги тия сълзи. 

Ако и това не действа за общото ви успокоение и баланс на нервите, не знам. Може би…


 

Последвайте канала на

Александър Томов
13714 0

Свързани новини

Водещи новини