Фандъкова: За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв.

  • 19 юли 2019 12:00

  • 485
  • 0
Фандъкова: За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв.
© Булфото (архив)

За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв. Това обяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която присъства на откриване на спортно игрище в кв. "Кремиковци".

,,Това е много сериозно спортно съоръжение в кв." Кремиковци" с естествена настилка. Трябва да се пази и да се поддържа'', каза относно новооткрития стадион Фандъкова. Тя добави, че разчита на местния клуб за стопанисването на игрището и да осигурят възможност на всички, които имат желание да спортуват.

,,Специално това спортно съоръжение е на стойност близо 200 000 лв. от бюджета на Столична община", коментира финансовата страна на проекта кметът на София.

Тя посочи още, че кметът на ''Кремиковци'' в момента изгражда още две подобни спортни фитнес площадки в Ботунец и в Долни Богров.

Фандъкова добави, че София е спортна столица на Европа и трябва да бъдат осигурени възможности за безплатен достъп на всички граждани до спорта, особено на младите и възрастните хора.

,,Изградени са 4 нови детски градини, всички училища и детски градини са ремонтирани на територията на района, ремонтирани са водопроводи. Това са усилия и средства, които са вложени за подобряване средата на живот в район "Кремиковци", един от атрактивните вече райони", обясни Фандъкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини