Библиобусът на Столична библиотека ще се включи в празника на минералната вода в Банкя

  • 13 юли 2019 08:38

  • 300
  • 1
Библиобусът на Столична библиотека ще се включи в празника на минералната вода в Банкя
© libsofia.bg

Библиобусът на Столична библиотека ще се включи в празника на минералната вода в Банкя, съобщиха от културната институция.

По покана на кмета на район "Банкя" Рангел Марков библиобусът ще паркира на централната алея в парк "Кестените" в 11.00 ч. Инициативата е по повод отбелязването на традиционните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието Горешляци 2019, както и 50-годишния юбилей на Банкя като град.

Библиобусът разполага с над 1500 тома от най-новите и интересни книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори, и всяка седмица се попълват фондовете му от най-новата литература, излязла на книжния ни пазар.

Чрез кампанията "Книгите идват при вас" Столична библиотека иска да насърчи необходимостта от четене, ученето през целия живот, качеството на образованието и разширяване на достъпа до дигитални ресурси с културното ни наследство, а чрез различни образователни инициативи се подобрява нивото на грамотност на децата и подрастващите и качеството на социален живот.
Гост на празника ще бъде певецът и композитор Боби Мирчев, който ще изпълни няколко детски песнички и стихотворения.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
23.03.2019

2019.07.13 | 10:59

1

Правилно отива в Банкя, само да не кара една книга ...

Добави коментар

Водещи новини