Проливни дъждове в Антоновско

  • 01 юли 2019 19:00

  • 881
  • 1
Проливни дъждове в Антоновско
© Булфото (архив)

Проливните дъждове от последния месец са повредили мостове и пътища в Антоновско. Най-сериозни са пораженията върху съоръженията в селата Поройно и Дъбравица, които се нуждаят от спешен ремонт. Това съобщи кметът на общината Хайредин Мехмедов, предава БТА.

Повредени са основите на мостовете, обилните валежи са подкопали почвата. Съоръженията са в предаварийно състояние. "Изпратили сме искане за отпускане на средства за ремонт до Междуведомствената комисия", каза кметът.

За ремонта ще са необходими по 80 000 лева на мост. Ако парите бъдат осигурени, дейността по възстановяване ще започне веднага. Ако ли не - ще бъдат заделени от общинския бюджет през следваща година.

Дъждът е повредил и пътища в някои от селата на малката община. Има срутвания, на места асфалтът е отнесен, зейнали са дупки. За да се избегнат инциденти, по-големите вече са запълнени с фрезован материал. Предстои да започне и изкърпване на настилката в почти всички села на общината, допълни зам.-кметът Исмаил Ибрямов. В дейностите ще бъдат инвестирани парите, остатък от зимното поддържане.

По думите на Хайредин Мехмедов техника и общински работници почистват речните корита и около мостовете в Антоновско от наноси и паднали клони. Почистват се и крайпътни канавки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2019.07.01 | 20:47

1

глупоти на търкалета ,вожда им си иска рентата

Добави коментар

Водещи новини