Започва разчистване в Котел след поройния дъжд

  • 27 юни 2019 08:12

  • 483
  • 0
Започва разчистване в Котел след поройния дъжд
© Булфото (архив)

Тази сутрин в Котел започва разчистването на щетите от падналия пороен дъжд в ниската част на града вчера следобед. 80 литра на квадратен метър е дъжда, който наводни около 20 къщи, нанесе щетите по автомобили и къщи, и изнесе асфалта от улиците. След пороя кметът Коста Каранашев обяви бедствено положение.

Днес всички общински и горски служители се очаква да се включат в разчистването на изровените от дъжда улици, съобщи кметът на Котел Коста Каранашев, предаде БНР.

„Правим организация всички общински служители, ще помолим и Горското стопанство да ни помогне, за да може всичко което е по пътната мрежа да бъде изнесено“.

Каранашев заяви, че ще иска помощ от държавата за възстановяването на засегнатите улици.

„Ще искаме помощ, защото наистина имаме по улица „Иглика“, по „Луда Камчия“, по „Кръстьо Раковски“, това са улици, „Гърневец“, които вече не съществуват. Целият асфалт е изровен, целият асфалт го няма. Така че там трябва да реагираме по най-бързия начин“.

Очаква се днес на сесията на Общинския съвет кметът да внесе предложение за отпускане на парични обезщетения на пострадалите семейства. Ще бъде разкрита и дарителска сметка за подпомагане на бедстващите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини