Пътят за село Боголин се разцепи на две след поройните дъждове

  • 25 юни 2019 20:55

  • 1042
  • 1
Пътят за село Боголин се разцепи на две след поройните дъждове
© Кадър: БНТ

Пътят за село Боголин в община Сатовча се разцепи на две след поройните дъждове от последните дни. На места са се образували дупки, дълбоки почти метър.

Пътят между селата Годешево и Дъбница, който преминава през село Боголин е единствената връзка между седем населени места.

От години отсечката е в окаяно състояние, но след вчерашния порой над десет метра от пътя са пропаднали и шофьорите се страхуват да преминават от там. Пропадналият участък не е единствената опасност по третокласното шосе. Още преди три месеца силен дъжд отнесъл голяма част от пътя между селата Абланица и Боголин. Участъкът е изключително опасен, предаде БНТ.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов, коментира така: "Там денивелацията е силно изразена, над 20 метра има пропаст. Ако мине по-тежък автомобил, може и да стане по-лошо, така че няма срок, трябва спешно да се действа. Канавките са напълно съсипани, много водостоци не работят, мантинелите са компроментирани, а пък за осова линия можем да си мечтаем в случая. Това е единственият път, който свързва пет-шест населени места, другият вариант е обходен път, който с около 30 километра увеличава разстоянието".

Сериозен ремонт на пътя не е правен повече от 30 години.

От Агенция "Пътна инфраструктура" направиха оглед на щетите, но кога ще бъде ремонтиран пропадналият участък не стана ясно.

В района живеят над 9 000 души, които правят подписка с искане за спешен ремонт на пътя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1042 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.25 | 21:22

1

А ми кмете, изчакйте бе, той Тръмп ще дойде да ви оправи, или Меркел, не знам. Ами запретнете се бе, има хора там, или чакате някой да дойде, да ви оправи. Ако е така, поне свалете гащите.

Добави коментар

Водещи новини