Емил Радев: Пътят на България е само един - в обединена Европа и с проевропейски политики

  • 22 март 2019 12:30

  • 595
  • 4
© Novini.bg

5 години работихме и говорихме за една по-силна и обединена Европа, срещу двойните стандарти и как България може да достигне най-развитите европейски държави.

Това каза пред камерата на Novini.bg в Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в отговор на въпрос с какво ще запомни работата на този европарламент. "В новия европарламент проевропейските сили трябва отново да имат мнозинство. Не трябва да се поддаваме на популистите и на тези, които искат да разцепят Европа. Проевропейските политики трябва да бъдат водещи и следващите 5 години. Европейският съюз ни прави всички заедно много по-силни. Европейският съюз ни прави много по-конкурентноспособни. Европейският съюз ни прави много по-сигурни в този свят на конфликти. Пътят на България е само един - в обединена Европа и с проевропейски политики", разкри какво очаква от новия европейски парламент Радев.

"Винаги сме се старали да се борим с двойните стандарти в ЕС, защото това води до едно обезверяване сред гражданите в Централна и Източна Европа. Програмата за борба с двойните стандарти при храните е изцяло българска. Следващото нещо, което трябва да се случи, е България да бъде приета в Шенген. Вече 7 години изпълняваме всички изисквания за членство в Шенгенското пространство. България охранява най-добре външната граница на Европейският съюз. Крайно време е България да бъде приета в Шенген", категоричен беше евродепутатът.

"Виждаме истерията за Брекзит и лъжите, които бяха казани по време на кампанията за излизането на Великобритания от Европейския съюз, че няма да има мигранти, че в британската икономика ще влязат милиарди и тн. Гражданите на Великобритания също осъзнаха тези лъжи и разбраха, че един твърд Брекзит ще доведе само до хаос. Ще има отсрочка и дано британското правителство разбере какво точно иска. Ценностите на Европейския съюз важат с пълна сила и за Великобритания. Само заедно можем да се справим с проблемите. Тероризмът е един такъв проблем. Никоя държава не може да се справи сама. Само заедно можем да имаме гарантирана сигурност и можем да се борим с тероризма", заяви Емил Радев по темата за Брекзит.

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов

Последвайте канала на

Novini.bg
595 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Опорен суджук

2019.03.22 | 15:16

4

"5 години работихме и говорихме за една по-силна и обединена Европа, срещу двойните стандарти и как България може да достигне най-развитите европейски държави."
Резултатите всеки може да ги види- суджук до суджука, мила моя майнольо, апартамент до апартамента.
Мерси от такава Европа, дето не й дреме за това, какво става в. България и не принуди нашите управляващи- и червени, и сини, и жълти, и гербави (вече 12 години) да има ред и законност, въздаване на справедливост ( осъждане на грабителите от Прехода и конфискация на парите и имотите им), достойно заплащане на труда....

асд

2019.03.22 | 13:42

3

това звучи като не много отдавнашните лозунги - българския слон и съветския слон хобот за хобот във вековете.

Дий!

2019.03.22 | 13:00

1

Само слугите и конете с капаци не виждат друг път. Другарят да не вменява собствената си липса на възможности и зависимости на цялата нация!

опорна то4ка

2019.03.22 | 13:05

2

Това твоето е нЕк'ва скрита реклама наа..на нескафе?

Добави коментар

Водещи новини