Все повече деца между 10 и 12 години посягат към цигарите

  • 09 март 2012 17:19

  • 1717
  • 1
Все повече деца между 10 и 12 години посягат към цигарите
©

Все повече деца на възраст между 10 и 12 години посягат към цигарите и остават трайно пушачи, сигнализира пред Дарик радио д-р София Ангелова от Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания.

По думите й голяма част от децата са изложени непрекъснато на тютюнев дим в домовете си, дори ученик й е разказал как баба му издишва дима от цигарата си право в лицето му.

Децата на пушачите започват да пушат по-лесно - това пък е един от новите предупредителни надписи, с които Брюксел ще плаши пушачите и ще ги предупреждава за рисковете от тютюневия дим.

След като девет години пушачите привикнаха към настоящите надписи, от Европейската комисия са взели решение в следващите две години да задължат страните членки да подменят предупрежденията, като се разрешава дори на цигарените кутии да бъдат поставени картини на бели дробове на дългогодишни пушачи.

Последвайте канала на

1717 1

Коментари 1

Добави коментар
Боян Т.

2012.04.11 | 16:33

1
Право и проява на съзнание е всеки пълнолетен човек сам да решава дали иска да бъде здрав и да живее или да се самоубива бързо или бавно, в това число с алкохол, дрога (тютюнът също е дрога) и т.н. Но основна задача на държавните органи е да предпазват здравето и живота на децата и възрастните от нискосъзнателните и изостанали в своето развитие убийци, тютюнопушачи и т.н. Нека пушачите пушат колкото се искат, но да не вредат на другите хора и на децата (в тсва число и на своите собствени). Именно поради ниското си съзнание, пушачите са неспособни да разберат, че с безсмисленото, смрадливо и вредно пушене вредят не само на себе си, но и на другите хора. Държавните органи трябва да са безкомпромисни към наглостта на пушачите и да забранят пушенето на места, където – дори и за една минута в денонощието – преминават или пребивават непушачи. Законът трябва да толерира не тъпотата и егоизма, а мъдростта и алтруизма. Иначе глупостта ще унищожи човечеството.

Добави коментар

Водещи новини