Смолян приема кампанията „Бъди войник“

  • 19 юни 2019 16:10

  • 1381
  • 3
Смолян приема кампанията „Бъди войник“
© Булфото (архив)

Смолян ще бъде 16-ият град - домакин на събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

На 20 юни, четвъртък, от 16.00 на площад „България“ в Смолян ще бъдат обособени щандове с информационни материали за военната професия и за служба в доброволния резерв от Военно окръжие - Смолян. С информационни материали ще бъдат представени Сухопътните войски, Военноморските, Военновъздушните сили и Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“.

Присъстващите ще могат да зададат своите въпроси за военната професия директно на хората в униформа, а от представителите на Военното окръжие може да се информират за текущите конкурси за длъжности във Въоръжените сили. По същото време ще има статичен показ на бойна техника, снаряжение, ски и алпийско оборудване на 101-ви алпийски полк.

На „Бъди войник“ в Смолян ще присъстват началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Около 16.15 часа са предвидени изявления за медиите.

Регионалният исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян ще покаже изложбата „Ние помним“ по повод 100 години от Първата световна война от 16.15 ч на площада. Граждани и гости на Смолян ще могат да се насладят и на професионалните изпълнения на музикантите от Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.

От 18.00 ч в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ ще има прожекция на филма на Военния телевизионен канал за 101-ви алпийски полк „Орисани да покоряват върхове“. След нея от 18.30 ч в театъра ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Със свои изпълнения в него ще се включат Орлин Горанов, Гуна Иванова и внучката и Ива Костадинова, Росица Кирилова, Емилия Валенти, формация „Армейска песен“ и други изтъкнати наши изпълнители. От Смолян ще участват още и деца от ученическия гвардейски състав при ЕГ „Иван Вазов“, Танцово студио „The One”, Танцова формация „Зареница“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сандокан

2019.06.20 | 10:23

3

А Каракачанов ще посети ли ФП площадката на Гранична Полиция , защото преди години там съм виждал майори и полковници на доста по-преклонна възраст от неговата да засрамват всички донаборници!!!!

степан

2019.06.19 | 21:44

2

От 55 години нагоре ще участваме активно само ке ни спретните едно хайдушко чеверме на Рожен.

Георги

2019.06.19 | 20:00

1

Бъди Войник на корумпиран политик! Мисия без кауза! - Убий войника за да лапа политика! Не се записвайте! Няма смисъл!

Добави коментар

Водещи новини