Близо 7 млн. лв. ще се инвестират в ремонта на над 14 км второкласни пътища в област Велико Търново

  • 18 юни 2019 16:22

  • 858
  • 0
Близо 7 млн. лв. ще се инвестират в ремонта на над 14 км второкласни пътища в област Велико Търново
© Булфото (архив)

Започва ремонтът на над 8 км от второкласния път II-52 Свищов – Никопол, в участъка между Ценово - Вардим – Свищов. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще бъдат обновени и над 6 км от път II-53 Поликраище – Горна Оряховица, който е единствената връзка между Великотърновска и Сливенска област, както и към прохода „Вратник“ и Южна България. Строителните работи в този участък започват утре.

За подобряване състоянието на второкласните пътни участъци в област Велико Търново от бюджета на АПИ са осигурени 7.3 млн. лв. Ремонтните дейности ще се изпълняват от пътноподдържащото дружество, с което агенцията има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в областта. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, възстановяване на отводняването, ремонт на водостоците, подмяна на мантинелите, нови пътни знаци и маркировка.

При благоприятни климатични условия се очаква ремонтно-възстановителните работи на отсечката Ценово - Вардим - Свищов да приключат до края на юли, а на Поликраище - Горна Оряховица в края на септември т. г.

Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението. Трафикът ще се пропуска в една лента, двупосочно със светофарна уредба и сигналисти. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
858 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини