Дончо Барбалов: Работата по ремонта на "Граф Игнатиев" бе подценена

12 юни 2019 21:01

Дончо Барбалов: Работата по ремонта на "Граф Игнатиев" бе подценена
© Булфото (архив)
951 3

Разминаването в очакванията и резултатите в столичния ремонт на ул. "Граф Игнатиев" се дължи на подценяване на работата, която трябваше да се свърши. Това заяви в интервю ''Фокус'' заместник-кметът по направление ''Финанси и стопанска дейност'' на Столична община Дончо Барбалов.

Той обясни, че в последните седмици и месеци се наблюдава подобряване в работния процес и изрази надежда финалът на проекта да е положителен.

,,Има няколко неща, които трябва да се отчетът при този проект. Това е голям урок за всички нас. От една страна много време отне подготовката, одобрението на проекта и неговото изпълнение. Това, което беше проектирано и това, което се изпълнява, не беше във фокуса на общественото внимание през целия период и някои от проектните решения се оказаха неочаквани за всички. Това бе и едно от предизвикателствата. Неслучайно сега се наложи и препроектиране на пространството около храм-паметника ''Свети Александър Невски''. Забележимо е, че това, което вече се изпълнява, е много по-близо до традиционната визия на тези градски места'', коментира той.

Дончо Барбалов посочи още, че лошите ремонти са добър урок за това че не трябва да се правят големи промени на знакови за града места.

,,Над 442 хил. лв. са санкциите само за зона две. За зона четири на този етап няма наложени санкции. За централната градска част на София до този момент с ДДС са изплатени 6,7 млн. лв. за зона две 9,1 млн. лв.,а за зона четири близо 4 млн. лв. Общата сума за ремонта на централната градска част до този момент е 21, 7 млн. лв.'', уточни зам.-кметът.

Novini.bg
951 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
"властите"

2019.06.12 | 22:26

3

Единствения урок за вас ще бъде само ако си закупите всичките триъгълни над гробни плочи. Може да ги ползвате като паметници на простотията и кича.От тях и в домовете си да занесете като ги подарите на близките си вместо цветя.То простотията не ходи в гората а при хората. Но малко хора останаха защото простаците са много.

Матриал нема

2019.06.12 | 21:49

2

Ти на ген. Барбалов ли си син?

Боже6789

2019.06.12 | 21:43

1

Не ви ли омръзна да ръсите глупости...Какво подценяване,какъв урок и кви пет лева?Явно вие сте причината за некомпетентните конкурси,ремонти и планиране?Докога......

Добави коментар

Водещи новини